luni, 28 mai 2018

Neștiința informațiilor

15 decembrie 2017, vineri, orele prânzului
Pornesc de acasă cu gândul de a nu întârzia la întâlnirea cu persoana căreia trebuie să-i remit o sumă importantă de bani. Ajung în stația de tramvai din Târgu Cucu. Merg pe jos, cobor scările pe lângă bișnițarii de Ashima, trec pe lângă Esplanadă, cobor pe la Hala Centrală, pasajul subteran, urc pe partea cu Judecătoria, secția Penală. Farmacia de la subsol și chioșcul de ziare sunt deschise. Arunc o privire rapidă spre sediul Direcției, încetinesc, azi pare ceva mișcare interesantă, la barieră discută doi domni, unul este în parcare, unul este în afară. Dau să grăbesc pasul. Observ lângă mine un individ pe la 30 de ani, îmbrăcat oarecum simplu, șters, care ține un telefon, îndreptat înspre bariera unde discută cei 2 domni. Filmează, nu încape loc de îndoială. Preț de 2-3 secunde ne privim unul pe celălat.
Trec zilele, lunile.
Acum câteva zile, revin la fața locului, cu același scop, remiterea unei sume de bani. De data aceasta, vizavi de Direcție, Primăria Iași a pus o bancă. Pe ea stă un om în vârstă, aparent fără ocupație.
Concluzie
Avertizam acum 4 (patru) ani referitor la intensificarea activității de culegere de informații (spionaj sub toate formele) pe raza municipiului, a județului și a regiunii. Singurele măsuri întreprinse de către Direcție și Armată au fost: Planul de Mobilizare pentru Război (care a atras atenția) și, complementar, extinderea rețelei de sprijin a Armatei (care a atras, iarăși, atenția).
Toată lumea este atentă la șoapte, zvonuri, mișcări aparent neconectate. Mi se susură insistent, cu obrăznicie chiar: ”Este agitație mare în servicii.”
Deasupra Pescarului, norii anunță furtună.
#câtmairezistăm
#curaj
#Romania30
#rezist
#nuvafiefrica
#nucedam
#FaraPenali

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu