luni, 11 iunie 2018

Întrebări pentru ultimul general de Securitate în viață, Aurel I. Rogojan

1. Am observat că Rogojan și-a lansat o carte de povestioare la Suceava.
2. Am notat cu interes acuzațiile lui Corvin Lupu, în spatele căruia este Cristian Troncotă, conform cărora lansările de cărți ale lui Rogojan sunt susținute de rețeaua reactivată a Direcției I din fosta Securitate.
3. Probabil că oamenii lui Rogojan prospectează locul unde și-ar putea prezenta ultima carte de povești la Iași. Acum în vară. Locații posibile: Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Unirii, Biblioteca Județeană, Academia Română, Filiala Iași, Universitatea Cuza.
Deoarece nu voi avea ocazia de a-l sancționa public pe Rogojan pentru acuzațiile că noile generații sunt lipsite de simț patriotic, îl rog să răspundă la lansarea de carte de la Iași de anul acesta la următoarele întrebări:
1. În interviul oferit site-ului Ziariștionline, afirmă că nu se va ști vreodată adevărul despre revoluția de la Iași din decembrie 1989 deoarece ”fitilul a fost umed” și ”unii actori din 1989 mai sunt prezenți și azi pe scena publică”. La cine se referă că a făcut jocuri operative de tip diversionist în 1989: la Adi Cristi sau la Liviu Antonesei? Alții la fel de importanți azi nu sunt.
2. Filmarea postată repetat de Marius Mioc din Timișoara arată oamenii de la USLA în posesia unor arme. Cum se potrivește această filmare cu afirmația lui Iulian Vlad că a dat ordin scris în 1989 să fie închise armele Securității?
3. Cum se potrivește relatarea vizitei lui Iulian Vlad în arhiva DSS pentru a vedea fotografiile cu ofițerii AVO spânzurați la Revolta din 1956 cu masacrarea echipajului USLA-Trosca la Ministerul Apărării?
4. De ce a fost retrogradat Stănculescu de la Armată în urma proceselor, iar Iulian Vlad și-a păstrat gradul? Ce compromis a făcut sau nu a făcut? Cine i l-a cerut.
5. Dacă a discutat vreodată cu Iulian Vlad despre directorul SRI Coldea sau directorul SRI Maior? Care a fost spiritul acestei discuții?
6. Cum vede proiecția temei George Soros cu diverse puncte de emanare?
7. Dacă Serviciul Român de Informații are dreptul legal de a monitoriza politicieni români aflați în legătură cu Puteri străine?
8. Cum vede ideea unificării SRI cu SIE promovată de către Maior?
#câtmairezistăm
#curaj
#Romania30
#rezist
#nuvafiefrica
#nucedam
#FaraPenali

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu