vineri, 19 iunie 2020

Colonelul SRI Daniel Dragomir a fugit cu o valiză plină vârf de rufe murdare ale SRI

Lumini și umbre
-perspective asupra lumii spionajului-
Episodul 3- Colonelul SRI Daniel Dragomir a fugit cu o valiză plină vârf de rufe murdare ale SRI


În urmă cu vreo 4 ani, Dragomir a pornit un război mediatic asurzitor împotriva facțiunii Coldea din SRI: Coldea, Istode (Securitate Economică), Posasciuc (Surse Deschise), Dumbravă (Juridic), Ciocârlan (actualmente prim-adjunct la SRI).
Coldea a fost adus în SRI de către generalul Dan Gheorghe, fost adjunct al șefului de Stat Major al Unității Speciale de Luptă Antiteroristă a Securității comuniste, reciclat rapid de noua putere pro-gorbaciovistă de la București. Fiu-su, Dan Rareș, a fost avocatul Elenei Udrea în unul din dosarele de corupție de mare impact.
Atât Coldea, cât și Dragomir au beneficiat de o ascensiune fulminantă în ierarhia SRI, promovați de către Traian Băsescu, după ce au numărat de vreo 3 ori (sic!) milioanele de dolari dați în schimbul ostaticilor români din Irak în mai 2005. Coldea a fost prim-adjunct la SRI și director interimar la SRI, iar Dragomir a fost adjunct la Antitero (Direcția cu Combaterea Terorismului).
Războiul dintre Dragomir și generăleasa Istode de la SRI supranumită Anaconda a avut ca punct de pornire asocierea ”antiteroristului” Dragomir cu un om de afaceri din Orientul Mijlociu documentat de Securitatea Economică a SRI pentru evaziune.
În anul 2018, procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, avertiza (asigura?) public că dosarul Black Cube se va clasa deoarece ”Dragomir nu cooperează”. Iar acum 1 lună, pe 18 mai 2020, Dragomir atrăgea atenția, extrem de sugestiv, asupra faptului că, după aproape 4 ani de la reținerea sa de către DIICOT, dosarul Black Cube încă nu a fost trimis în judecată de DIICOT.
Când Dragomir a plecat din țară pe la Arad el era încă urmărit penal în dosar, totuși fără interdicții de mișcare. Dacă vă gândiți, retrospectiv, la revocarea supravegherii SRI în cazurile Hayssam, Condrea și Ghiță, vă gândiți bine.
Politicieni români corupți în colaborare cu elemente din serviciile speciale românești, folosind trompete din presă, au atras în lupta împotriva DNA și a SRI actori din sectorul privat de intelligence: rezerviștii israelieni Mossad din firma Black Cube și rezerviști britanici MI6 din organizațiile-paravan: SC Strategy condus de un fost director al spionajului extern britanic, Henry Jackson Society controlat de un interpus al britanicilor, David Clark și firma de relații publice din Londra, Champollion.
Fuga lui Dragomir este importantă din 2 unghiuri: cine l-a ajutat și unde este el acum. Aflând răspunsurile la aceste întrebări, aflăm și de ce a fugit.
Cine l-a ajutat: avem 3 suspecți- românii (gruparea Hellvig din SRI=ofițerii promovați de Hellvig din afara sferei de influență a lui Coldea), britanicii (rezerviștii năimiți de către Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu), israelienii (camarazii celor din Black Cube).
Unde este el acum: cu siguranță, nu într-o țară unde procedura de extrădare către România este simplă.
Poliția Română ne-a informat azi că a emis un EAW (European Arrest Warrant-Mandat European de Arestare) pe numele lui Daniel Dragomir.
Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu nu au fost extrădați de către britanici, se pare că nici Ministerul Justiției, nici MAE și nici Iohannis nu sunt excesiv de preocupați de acest subiect.
În cadrul negocierilor și al procedurilor referitoare la relațiile britanico-europene după finalizarea Brexit, la 31 decembrie 2020, britanicii au insistat că nu vor mai recunoaște autoritatea EAW după această dată.
Țările în care se poate afla Daniel Dragomir acum: Marea Britanie (sub protecția Guvernului Majestății Sale, care protejează și pe Alexander Adamescu și pe Puiu Popoviciu), Elveția care nu recunoaște EAW, nu are acord bilateral de extrădare cu România, Serbia care îl ține la rece pe Sebastian Ghiță în așteptarea unei noi vizite de la ... directorul SRI Eduard Hellvig.
Fuga lui Dragomir nu a fost facilitată de către gruparea Coldea-Ciocârlan din SRI și nu este în interesul lor.
Rămâne de văzut cine și dacă va continua circul ambulant deschis de DD.
Pe de altă parte, în ciuda dezmințirilor oficiale ale SRI, Hellvig nu a fost inculpat, oficial, de către DIICOT în dosarul Black Cube și știm de ce, să ne reamintim declarația lui Horodniceanu: Dosarul se va clasa pentru că nu cooperează Dragomir. Dar niște comanditari au fost, nu-i așa?
Sunt de părere că Hellvig a apelat la niște prieteni care cunosc niște prieteni care să ajute un prieten: Daniel Dragomir care a sărit la beregata unui competitor, Coldea, și care i-a amplificat mesajul de ”O rupem cu trecutul(=Coldea)” și care l-a lăudat pe Hellvig că a desecretizat Protocolul SRI-DNA în baza căruia au fost condamnați sute de politicieni corupți, eliberați mai apoi ca urmare a unor Decizii ale Curții Constituționale.
În tot tărăboiul ăsta, cel mai rău îmi pare de moderatorul TV Silviu Mănăstire de la B1 TV care l-a prezentat mereu pe Dragomir drept ”avertizor de integritate”.
Așa cum spune și subtitlul, este evident pentru toți cunoscătorii fenomenului că Dragomir a fugit cu o valiză plină vârf de rufe murdare ale SRI. Și cum se apropie alegerile în România, ne vom trezi cu niscaiva secrete murdare colecționate în trecut de către SRI, puse la păstrare, tranzacționate între ”băieți” și aruncate în ventilatorul mediatic atunci când trebuie împotriva cui trebuie. Priviți doar Occidentul profund divizat și e suficient să înțelegeți că lupta politică de la noi este reflectarea schimbărilor geopolitice.
Atât timp cât Dragomir nu are acum protecția unui serviciu secret din spațiul NATO, el poate fi considerat defector de către unii și amenințare la adresa ... lui Ciocârlan de la SRI și ... consecințele probabile și le poate imagina oricine.
Dragomir are 2 copii, se pare, ambii lăsați în România. Poate îl știți pe Petrov, bunicul bețiv... Poate are grijă el de copii...
Daniel Dragomir este primul ofițer de informații român de rang înalt care a fugit din România după Ion Mihai Pacepa în 1978 și singurul lucrător de informații de după 1990 care fuge de o condamnare penală pentru o infracțiune asimilată corupției.
În iunie 1978 Nicolae Ceaușescu era primit la Londra de către Regina Marii Britanii.
#curaj
#romanialibera
#dreptatepanalacapat
#asset
#ediaigrijadecopii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu