duminică, 29 martie 2009

Studenţii de la Jurnalism folosiţi ca mercenari în războaiele mediatice din România

Facultatea de Litere de la Cuza cuprinde şi Departamentul de Jurnalism deşi uneori în presă acest Departament de Jurnalism este descris ca o structura autonomă de genul unei facultăţi.

Sugerez oricărui tânăr care a terminat sau va termina liceul să se înscrie la cursurile de jurnalism de la Litere. E rost de caşcaval mult. De ce? Argumentele sunt mai jos:

-de câţiva ani urmăresc traiectoria profesională a unor absolvenţi de jurnalism din 2002, 2003 şi 2004

-grangurii care taie şi spânzură la acest Departament de Jurnalism sunt 2 foşti membri ai Partidului Comunist Român, cel puţin unul şi fost turnător la Securitate, este vorba de Daniel Condurache şi Alexandru (cunoscut şi ca Andi) Lăzescu. Ce aş aţi vrea să fac ştiind că mai mult de jumătate din membrii Consiliului Facultăţii de Litere din care fac şi eu parte au fost membri PCR sau şi-au turmat colegii la Securitate? Vreţi să-mi dau foc în faţa universităţii? Îmi place să merg la şedinţele de Consiliu de la Litere pentru că mă distrează să asist la toate ciocnirile de interese, uneori sângeroase, care au loc la nivel de facultate.

-Daniel Condurache a încercat să se lase de fumat şi nu a reuşit. El este singurul profesor de la Cuza care a primit aprobare de la Oprea să fie şi profesor la Politehnică şi la Cuza. Daniel Condurache are legături foarte strânse cu Sorin Ovidiu Vântu, Pavel Lucescu şi Doru Tompea.

-Daniel Condurache gestionează Opinia Studenţească numită şi Opinia Veche, ziar de circulaţie locală difuzat în mediul studenţesc şi academic din Iaşi. Acest ziar, care în preajma campaniilor electorale îmbracă aspectul moral al unei fiţuici comuniste, este scris de către studenţii de la Jurnalism

-cel de-al doilea grangur de la Jurnalism este Alexandru Lăzescu, membru al Grupului de Dialog Social, membru al Consiliului de Administratie al TVR, seful ilegal al Departamentului de Jurnalism, în fine, membru de nenumărate comiţii şi comitete

-"Studenţii de la Jurnalism folosiţi ca mercenari în războaiele mediatice din România"- titlul acestui articol de blog. În fiecare an, de pe uşa fabricii de mercenari presari ai lui Condurache-Lăzescu ies doar câţiva tineri care ajung la ziare relativ importante de la Bucureşi sau Iaşi. Ei sunt învăţaţi de cei mai buni specialişti în manipularea media cum să scrie articole politice direcţionate. Da, absolvenţii de jurnalism la care mă gândesc şi ale căror nume, din colegialitate, nu le pot menţiona, sunt introduşi rapid la rubricile de Politică sau Administraţie ale ziarelor centrale sau ieşene. Ei învaţă cum să scrie cât mai murdar, cât mai direcţionat, cât mai politizat, pentru a ajunge la nivelul de josnicie al lui Pavel Lucescu. Absolvenţii de Jurnalism ai găştii Condurache ajung  la ziare galbene, roşii sau portocalii. Recomandările cu care îi trimite în război mafiotul de Condurache deschid orice uşă oriunde în această ţară.

Rog să fiu scuzat pentru următoarea comparaţie: felul în care tinerii aceştia, cu valenţe jurnalistice, ajung să fie folosiţi ca pioni pe harta războaielor mediatice nu-mi aduce aminte decât de minorii inteligenţi care în antichitatea romană erau obligaţi să facă practică la senatorii bătrâni, lascivi şi vicioşi. Tinerii de la Jurnalism, sub îndrumarea destoinică a lui Daniel Condurache, practică o homosexualitate morală, o formă de pervertire a conştiinţei care nu-mi poate produce decât o greaţă profundă. Şi pentru că sunt "prostituatele" cele mai bune ale lui Daniel Condurache, sunt probabil remunerate pe măsură.

Aceşti tineri îi au ca model pe Alexandru Lăzescu şi Daniel Condurache şi sub aripa lor învaţă cum să zboare spre soarele care nu e nimic altceva decât flăcările din peştera faimoasă a lui Platon.

Uneori Condurache mai plasează astfel de tineri ambiţioşi în anturajul unor politicieni importanţi sau în plină afirmare. Curat NKDV.

2 comentarii:

  1. Eu nu cred în calitatea învăţământului la Cuza, dar asta e doar o frustrare personală.

    Pe de altă parte, dacă vrei să faci o şcoală de jurnalism de calitate, provincia este ultima opţiune. Eu am simţit-o pe pielea mea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ma mai distrez cu tine, mai Paulica! Nu tin neaparat sa publici comentariul, mi-e suficient sa stiu ca-l citesti. Ca o absolventa de FJSC, la univesitatea pe care iti place s-o ponegresti abuziv, iti spun ca ai pitici mari pe creier si, mai ales, multa, multa imaginatie. Cine mama ma-sii esti tu sa scoti niste scormoneli legate de doi oameni care, in orice imprejurare, iti pot da clasa? O parere: ocupa-ti timpul cu tratate lingvistice decat cu posturi mincinoase despre jurnalism. Numai bine, „haita de lupi” DJSC

    RăspundețiȘtergere