duminică, 26 martie 2023

90 de zile

 Către

Procuror-șef DIICOT Iași

Șef BCCO Iași

Șef IPJ Iași

Șef SRI Iași,


S-a întâmplat ceva în județul Iași și nu mai lucrați cazuri pe traficul de droguri cum obișnuiați să lucrați înainte. Eu vă mulțumesc pentru ce ați făcut înainte. Posibil să fi intervenit oboseala, lipsa resurselor financiare, logistice și umane. Nu vă pot găsi o culpă imediată. Dar trebuie să acționați imediat.

A crescut până la cer traficul de droguri în municipiul Iași, atât pe partea de dealeri, cât și de consumatori.

Drogurile sunt aduse în oraș de persoane cu mobilitate socială crescută: persoane care au lucrat în străinătate, persoane care au lucrat prin țară, agenți de vânzări, șoferi de transport național și internațional, oameni de afaceri care pozează în turiști, studenți străini. Oferta se întâlnește cu cererea în mod optim.

Consumatorii sunt aceiași: elevii, studenții, persoanele cu venituri ridicate, membri ai unei anume comunități care folosesc adesea drogurile puternice, de mare risc, în practicile lor.

Zilele trecute am asistat la 2 fapte de trafic de droguri la lumina zilei în cartierele aglomerate ale Iașului Alexandru Cel Bun și Nicolina. Nu dau aici date pentru că nu se știe cine citește. Dar am toate motivele să cred că, cel puțin odată, a fost vorba de cocaină, care e scumpă și are clienți puțini.

Dacă în 90 de zile nu simt eu că ați luat taurul de coarne, să vă așteptați la 2 lucruri din partea mea: 1. în primă fază, voi bate la ușa fiecăruia dintre dvs. și vă voi cere personal demisia, 2. dacă nu vă dați demisia, voi solicita, argumentat, șefilor dvs. de la București să fiți dați afară.

Știu că monitorizați situația drogurilor, dar măsuri pentru apărarea populației când veți lua? Gândiți-vă că și ai dvs. pot cădea victime drogurilor.

Succes tuturor și baftă celor din tehnic și din operativ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu