sâmbătă, 16 februarie 2008

Iată de ce poate că veţi pierde primăria, domnule profesor Dumitru Oprea!

Premize
1. Domnul Cârlan a zgândărit orgoliul lui Marius Spânu punând sub semnul întrebării candidatura lui la primăria din Hârlău. A cerut şi un sondaj ca să vadă dacă d-l Spânu este destul de vizibil. O palmă dată fostului PLD...O vor uita oare fidelii Dumneavoastră?
2. Domnului Cârlan i s-a impus de la centru să vă susţină. Un om politic este mai mult ca sigur o persoană foarte orgolioasă. Aşadar pentru faptul că a fost dat la o parte, Cârlan a ticluit o strategie de subminare a Dumneavoastră. Răzbunarea sa va fi lentă, otrava pe care o va strecura în campanie va produce paralizie si nervi întinşi la maxim.
3. L-aţi criticat în plină conferinţă de presă pe colegul de partid, d-l Cârlan, pentru ideile sale de "2 lei"(acţiunea "fasole şi ciolan"). Domnul Cârlan vă va îndrăgi şi mai mult. Dacă veţi câştiga totuşi primăria, veţi aplica oare iniţiativa domnului Cârlan chiar dacă ati respins-o public? Domnul Cârlan poate fi câteodată aşa de insistent...
Să vedem: dacă pierdeţi primăria, Cârlan câştigă pentru că poate pretinde că el ar fi putut câştiga, că el ar fi făcut mai mult. Chiar dacă de la centru poate va fi sancţionat şi domnul Cârlan pentru pierderea primăriei, el va păstra un om de paie, manevrabil, în conducerea PD-L Iaşi. Domnul Cârlan va fi, în acest caz, primul pe lista de parlamentari ai partidului pro-Băsescu. Se va spune: "dacă Oprea care vine de la PLD a pierdut primăria, să-i punem şefi absoluţi pe cei din nucleul dur al PD Iaşi". Dacă veţi câştiga primăria, veţi lucra numai cu oamenii domnului Cârlan, unii având legături strânse cu PSD: s-a văzut recent...Cazul Coman...Domnul Cârlan se va uita întotdeauna peste umărul Dumneavoastră oferindu-vă "sfaturi" sau mai degrabă indicaţii: "Aici faci aşa, acolo faci altfel". D-l Cârlan va pretinde această postură pentru că, va spune el, a venit cu logistica, banii si cu resursa umană. Dacă totuşi veţi câştiga primăria, veţi deveni un fel de papa exilat la Avignon. Oricum domnul Cârlan are mai mult de câştigat dacă Dumneavoastră pierdeţi. Asta e clar.
Puteţi pierde primăria din mai multe motive:
-dacă veţi ajunge în turul 2, nu veţi avea sprijinul celorlalţi candidaţi de dreapta sau a celor care vor fi mers în campanie pe un discurs anti-Nichita.
-filiala PD-L va avea mai multe viteze în timpul campaniei electorale: unii vă vor face campanie serioasă, altii numai împinşi de la spate, alţii vor informa neprincipial presa şi adversarii politici asupra strategiei, alţii vor refuza făţiş să vă susţină
-se va crea o atmosferă electorală foarte încinsă, probabil şi din cauza temperaturilor, toată lumea va sta ca pe ace, observând absolut toate acţiunile din campanie.
-dacă vă bazaţi pentru campanie mai mult pe luările de poziţie ale domnului Cârlan(secondat de Brăilean, Oajdea si Movilă) veţi pierde încrederea electoratului. Ieşenii nu vor vota sub nicio formă pe cineva care se tot plimbă prin Vest, care nu ia contact direct cu alegătorii.
-dacă veţi merge în cartiere numai 2-3 zile în timpul campaniei, să nu fiţi surprins dacă pe buletinele de vot anulate va fi scris "Dan Cârlan".
-daca veţi ataca şi PSD şi PNL vă veţi pierde rapid suflul. D-l Cârlan va cere în mod sigur o astfel de abordare, tocmai ca să vă epuizeze rapid. Este o adevărată vulpe politică, acest senator portocaliu...
-dacă veţi merge exclusiv pe un discurs critic, negativ, distructiv la adresa lui Nichita, nu veţi fi votat de alegătorii de dreapta care vor o viziune socială şi economica de amploare în privinţa municipiului Iaşi, adică proiecte manageriale pertinente, cum a fost cazul la UAIC, părerea mea.
-nu veţi ajunge primar pentru că PNL şi PSD vor arunca în bătălie absolut toate resursele, după cum s-a văzut la europarlamentare.PD-L va lucra cu standarde duble, comme d' habitude. Ca şi în cazul lui Vercingetorix ( sau al domnului Dănăilă de la Roman), veţi fi trădat tocmai de prietenii politici.
-poate că veţi pierde primăria Iaşi pentru că cei care votează de obicei politic(adică partidul) vor ezita între PSD, PD-L şi PNG/PRM. După cum se vede şi în ultimele cercetări sociologice, PD-L a pierdut o mare parte din intenţiile de vot ale fostului PLD, iar PD-L şi PSD au în comun o mare parte din electorat.
-poate cî nu veţi câştiga primăria pentru că, prin bunăvoinţa domnilor Nichita şi Cârlan(?), voturile de dreapta vor fi rupte de vreo 5 candidaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu