marți, 26 februarie 2008

Se pun în mişcare legiunile!

Se pun în mişcare legiunile. Se fac mutări strategice pe tabla de şah. Pionii sunt aduşi în faţă.
Până la jumătatea lunii aprilie, în majoritatea ligilor studenţeşti din Iaşi, vor avea loc alegeri pentru funcţiile de conducere.
Vechii lideri vor cere reconfirmări. O parte din ei se vor alătura partidelor.
Dar în unele ligi studenţeşti se pune de scandal. Se pregătesc reproşuri şi acuze faţă de conducerile care au cochetat cu partidele, în speţă PSD. Unde? La UTI! Cu un rector de dreapta care l-a trântit pe alcoolicul de Badea, ligile din Tudor se vor "restructura"(reorienta). Jocurile de culise au în vedere obţinerea unui oareşicare sprijin pentru campania electorală pentru primărie. Deocamdată PSD, PNL şi PD-L negociază cu unii lideri vocali şi notorii care urmează să se retragă. Condiţia pusă de partide este ca liderii să fie vectori de imagine. Bănuiţi pe cine am în gând pentru astfel de manevre? Cică foştii lideri studenţeşti vor intra aproape toţi pe statele de plată ale PSD sau ale PD-L pe motiv că-s partide mari.
TNL Iaşi se pregăteşte să-şi declare secesiunea de organizaţia condusă prost de Fenechiu. Nemulţumirea tinerilor în "galben de găină", cf. Gheţău, este direcţionată împotriva aservirii organizaţiei intereselor de afaceri ale lui Fenechiu. Vezi cazul lui Păduraru-Bodea. Şi cum TNL Iaşi nu poate supravieţui pe cont propriu, ghiciţi la ce partid de dreapta vor trece?
Fenechiu rămâne singur în Podu Roş! Vai şi-amar de procentele voastre...Măi Fenechiule, chiar aşa ai ajuns? I-aţi făcut de ruşine pe Brătieni!

Niciun comentariu: