joi, 15 mai 2008

Efectul Basescu

In general, luarile de pozitie ale presedintelui Basescu sunt justificate. Chiar nu a observat nimeni ca Basescu a adus in atentia opiniei publice subiecte captate traditional de discursul stangii? Educatia, sanatatea, securitatea sociala, incompetenta puterii guvernamentale de dreapta etc. Problema se pune in felul urmator: da, Basescu are dreptate, poate de cele mai multe ori, dar populismul de care da dovada este umbrit de atitudinea impulsiva fata de presa libera si fata de sistemul parlamentarismului democratic romanesc.
P.S. Reclam demagogia si ipocrizia PNL si a europarlamentarilor PNL intrucat acestia au cerut demisia lui Frattini din Comisia Europeana, desi se stia ca in cateva zile Frattini urma sa intre in noul guvern de centru-dreapta al lui Silvio Berlusconi. Ce sa mai zicem despre faptul ca abia dupa 2 ani, clasa politica romaneasca si-a dat seama ca Romania are o imagine negativa in Uniunea Europeana, in speta in Italia?
Parafrazandu-l pe Basescu care compara "clasa politica cu o zoaie pe un geam": Domnule presedinte, partidul prezidential se situeaza in afara acestei clase politice? PDL este un fel de grup al calugarilor tibetani care protesteaza fata de guvernul chinez? Propun ca PDL sa faca un guvern in exil la Moscova.
Clasa politica trebuie reinnoita. De fapt, este deja noua: Iliescu nu mai este, nici Basescu, nici Nastase, nici Blaga, nici Tariceanu, nici Carlan, nici Vadim, nici Mitrea, nici Videanu, nici Stolojan,nici Felix Miau-Miau, nici Simirad, nici Valeriu Stoica, nici Berceanu, nici Solcanu. Nu ma iau de Oprea ca el nu e politician nici sa-l pici cu ceara.
Temerarii tineri neprihaniti ai clasei politice reinnoite:
Cristian Boureanu
Cristi Adomnitei
Codrut Seres
Cristian Diaconescu
Crin Antonescu
Domnilor politicieni de toate culorile, stergeti geamul de zoaie sau stergeti-o din Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu