vineri, 23 mai 2008

Studentii s-au saturat de gunoaie

Starea precară a complexurilor universitare, înghesuiala din autobuze şi lipsa locuinţelor i-au determinat pe studenţii din Bucureşti să ia atitudine, trimiţând, ieri, tuturor candidaţilor la primăria Capitalei şi celor de sector, o listă cu 10 nevoi prioritare. Pe lângă înmulţirea autovehiculelor şi a liniilor de transport în comun şi dreptul de a circula gratuit pe mijloacele RATB, prezentând doar carnetul de student, tinerii din 11 organizaţii studenţeşti membre ANOSR solicită viitorilor edili să crească numărul pistelor de biciclete, role şi skateboarduri şi, totodată, să nu mai tolereze maşinile care blochează culoarele deja existente.

Gunoaiele şi câinii vagabonzi din campusuri sunt, la rându-le, un motiv de nemulţumire pentru tineri, aceştia solicitând autorităţilor să asigure o siguranţă publică sporită şi să supravegheze cu atenţie cluburile zgomotoase. Nici fast-food-urile ce împânzesc căminele nu reprezintă un motiv de încântare pentru studenţi, care afirmă că „nu cred în haine cu arome de şaorma”.

De asemenea, o altă prioritate pe lista candidaţilor ar trebui să fie, conform tinerilor alegători, amenajarea în pieţe şi parcuri a unor spaţii social culturale de dezbatere, „acele agora care există în orice capitală euro­peană”. Documentul a fost întocmit de studenţi în urma unei dezbateri organizate în cadrul festivalului Chefest şi se încadrează în campania euvotez.ro, ce aparţine Agenţiei Naţionale pentru Sprijinirea Iniţiativei Studenţilor. „Iniţial am invitat la discuţie toţi candidaţii, dar nu au confirmat că vor veni, aşa că le-am anulat şi am decis să întocmim această listă pe care le-o vom trimite. În primul rând, aşteptăm de la oamenii politici să nu mai comunice unidirecţional. Ne-am săturat de afişe, de flyere, de tot ce înseamnă televizor şi radio. Noi nu suntem atraşi de aşa ceva. Vrem discuţii libere, vrem să vină în mijlocul nostru, la universităţi şi în campus, să afle direct de la noi ceea ce ne dorim”, ne-a spus Dana Alexe, coordonatoarea Chefest.
Gandul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu