joi, 5 iunie 2008

Master in Jurnalism si Stiintele Comunicarii 2008-2009

Pentru anul scolar 2008 - 2009, Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii de la Facultatea de Litere a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi are disponibile 36 de locuri pentru doua tipuri de master. Dintre ele, 16 locuri (8 fara taxa, 8 cu taxa) sint pentru absolventii care au obtinut licenta la capatul a 4 ani de facultate, iar 20 de locuri (10 fara taxa, 10 cu taxa) sint pentru prima promotie de absolventi Bologna (cu licenta obtinuta dupa 3 ani de studii).

Ambele mastere propun o specializare in domeniul Stiinte ale Comunicarii. Absolventii cu 4 ani de facultate vor putea urma programul de master numit Jurnalism, in vreme ce pentru prima promotie Bologna programul de master se numeste Tehnici de productie editoriala in presa scrisa, audiovizual si multimedia.

Programele de master sint la ZI si dureaza 2 ani.

Absolventii acestei specializari au posibilitatea sa lucreze in presa (ziare, reviste, radio, televiziune, agentii de presa, jurnalism online), in publicitate (copywriteri) si relatii publice (purtatori de cuvant, consilieri pe probleme de imagine), dar si in domenii conexe - edituri (redactori de carte), biblioteci, muzee etc.

Examenul de admitere la master se va desfasura in doua etape. Prima sesiune de admitere are loc in iulie, cea de-a doua, din toamna, urmind sa se desfasoare doar in masura in care mai ramin locuri neocupate.

Intre 14 - 20 iulie are loc inscrierea candidatilor, intre 21 - 23 iulie se va face selectia lor urmind ca apoi sa fi afisate rezultatele.

Sesiunea din toamna incepe cu inscrierea candidatilor (8 - 14 septembrie), continua cu selectia lor (15 - 17 septembrie) si se va incheia imediat dupa aceasta data cu afisarea rezultatelor.

Admiterea se va face prin concurs de dosare.

Media de admitere se calculeaza astfel: 50 % - media de la examenul de licenta si 50% - media anilor de studii din facultate.

Pentru a se inscrie la master, candidatii au nevoie de urmatoarele acte:
- cerere tip de inscriere (se obtine de la comisia de admitere);
- diploma de licenta sau echivalentul acesteia in original; pentru candidatii care au promovat examenul de licenta in sesiunea iunie-iulie 2008 este acceptata adeverinta eliberata de facultate;
- fotocopie dupa buletinul de identitate sau cartea de identitate;
- fotocopie legalizata dupa certificatul de nastere;
- fotocopie legalizata dupa certificatul de casatorie (daca este cazul);
- adeverinta medicala tip (concluzii ale examenului de bilant, serologia sifilisului, MRF si examenul psihiatric);
- doua fotografii tip diploma;
- chitanta de plata a taxei de admitere - un dosar plic.

Taxa pentru concursul de admitere este de 200 lei pentru fiecare specializare. Sint scutiti de plata taxei de admitere candidatii orfani de ambii parinti, cei proveniti din casele de copii, copiii cadrelor didactice. De asemenea, beneficiaza de reducere cu 50% a taxei de admitere de 200 de lei, adica vor plati doar 100 de lei, candidatii care sunt salariati ai Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi sau ai Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" Iasi.

Pentru locurile fara finantare de la bugetul de stat, taxa anuala de scolarizare este de 2.200 lei, iar taxa de inmatriculare pentru studentii admisi pe locurile la buget este de 40 lei. Candidatii declarati admisi pe locurile fara finantare de la bugetul de stat trebuie sa achite jumatate din cuantumul taxei pe semestrul I in termen de cinci zile de la data afisarii rezultatelor.

Studentii care nu au domiciliul stabil in judetul Iasi se pot caza pe timpul desfasurarii procedurilor de inscriere in caminele Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, in limita locurilor disponibile.

AICI

2 comentarii:

  1. dar n-ati precizat cate locuri sunt la fara taxa

    RăspundețiȘtergere
  2. Scrie la inceputul articolului.
    Dar informatiile sunt la nivelul lui iunie 2008.
    Este posibil sa fi aparut modificari.

    RăspundețiȘtergere