miercuri, 13 august 2008

MEP-RO Dumitru Oprea se pronunta impotriva pedepsei cu moartea in cazul lui Troy Davis

Opinia lui Dumitru Oprea MEP-RO in cazul Troy Davis- AICI
Rezolutia PE in cazul Troy Davis- AICI
Articol de presa, oameni faimosi il sprijina pe Troy Davis- AICI

Dezbateri
Notă
Joi, 10 iulie 2008 - Strasbourg
Ediţie revizuită
11.3. Pedeapsa cu moartea, în special în cazul lui Troy Davis

PV



Dumitru Oprea (PPE-DE ). – Peste 40 de ţări au renunţat la metoda pedepsei cu moartea din 1990 până în prezent, iar în momentul de faţă, peste 120 de state au interzisă prin lege o astfel de pedeapsă.
La nivel european, prin Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, ce conţine un articol 2 privind dreptul la viaţă şi un protocol 6 cu articolul 1 „Abolirea pedepsei cu moartea”, nimeni nu poate fi condamnat la o astfel de pedeapsă şi nici executat.
În lume s-au prezentat statistici care sunt zguduitoare. Peste 1591 de persoane au fost executate în 2006, peste 3861 de persoane au fost condamnate la moarte în 55 de ţări.
Eu consider că niciunui om nu i s-a dat dreptul de a lua viaţa semenului său. Cum să iei ceva ce nu este al tău? Conform raţiunii mele, nu pot concepe aşa ceva, mai ales că s-a constatat în ţările unde există pedeapsa cu moartea că prin astfel de sancţiuni nu se reduce numărul infracţiunilor grave.

Propunem trecerea de la condamnarea prin pedeapsa cu moartea la privare de libertate.
Urmaresc cu interes luarile de pozitie ale lui DO, in masura in care imi dau seama in final pe care sectiune a site-ului Parlamentului European sunt ele prezentate.

Un comentariu:

  1. D-zeu să-l ierte !! Paul mai bine te-ai face preot ....analist politic slabe șanse:D

    RăspundețiȘtergere