miercuri, 24 septembrie 2008

Nu mi se pare corect!







Codul de Etica al UAIC
Art.7 – (1) Universitatea “Al.I.Cuza” Iaşi este o instituţie apolitică. Afilierea unui membru al comunităţii universitare la un partid politic este o opţiune strict personală şi nu angajează cu nimic instituţia sau o subdiviziune a acesteia.
(2) Apartenenţa la comunitatea universitară nu îngrădeşte în nici un mod activităţile politice ale membrilor ei, ca persoane particulare, în afara spaţiului Universităţii.
Surse:

http://www.uaic.ro/uaic/bin/view/Main/N0807251500

http://www.uaic.ro/uaic/bin/view/XWiki/cvaman

http://cosminvaman.com/2008/09/o-motiune-in-care-nu-cred/

Observatii foarte foarte importante

Va rog eu tare frumos sa nu impingeti la limita principiile online-ului si ale bloggingului!

Nu mi se pare corect ca Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi sa ofere link direct de pe site catre un blog unde este atacat politic ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, de la PNL, de catre un fost asistent la Parlamentul European al prof. univ. dr. Dumitru Oprea, de la PD-L.

Este valabil si pentru Alumni Cuza!

http://alumnicuza.org/blog/ promoveaza bloguri politice ale specificilor sau bloguri cu publicitate, iar cititorii blogului http://alumnicuza.org/blog/ nu pot verifica calitatea de fost student a celor promovati.

Site-ul UAIC promoveaza site-ul Alumni care duce spre blog si care duce inevitabil spre bloguri care trateaza subiecte politice.

E drept, Codul de Etica nu reglementeaza spatiul digital gestionat de angajatii UAIC, dar mi se pare de bun-simt ca UAIC sa nu puna umarul la traficul unor bloguri politice sau de alta natura.

Nu mi se pare corect ca site-ul UAIC sa devina platforma sociala sau chiar referer.

Este concurenta neloiala bloggerilor care isi promoveaza curat blogul.

Una este ca blogul lui Florin Ghetau sa fie promovat de site-ul Jurnalului de Est, una este ca blogul lui Iulian Micu sa fie promovat de site-ul NewsIasi, una este ca blogul lui Catalin Tolontan sa fie promovat de site-ul Gazetei Sporturilor, si alta e ca blogul lui Cosmin Vaman sa fie promovat de site-ul UAIC.

Ce-ar fi ca site-ul UAIC sa promoveze blogurile tuturor studentilor de la Cuza? Ar fi un pic de totalitarism amestecat cu social engineering, dar la ce prostii se fac la Universitate, ma astept la orice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu