duminică, 19 iulie 2009

Protest vehement

Protestez vehement faţă de următorul termen folosit aici
Miscarea feminista este de sorginte comunista, de extrema stanga politica si influenta leftista se observa in modul de abordare al problematicii ideologice.
Care este politologul, sociologul, psihologul sau antropologul care pretinde că feminismul se revendică de la extrema stângă politică?
Observaţie colaterală:
Te plângi de reconstrucţia socială şi culturală a sexelor în Canada. OK, e dreptul tău să faci această remarcă mai mult sau mai puţin ideologică. Dar în acelaşi timp, ţine cont de faptul că societăţile industriale democratice induc diferenţele între femei şi bărbaţi prin educaţie şi cultură. Băieţii se joacă cu soldaţi, maşini, li se dezvoltă nu numai simţul proprietăţii şi al competiţiei dar şi cel al agresivităţii. Fetiţele, păpuşi, doctoriţa.O cercetătoare spunea că fetele sunt îndoctrinate să devină instrumentale, iar băieţii să devină expresivi.
De ce cei mai mulţi criminali sunt bărbaţi, de ce cei mai mulţi infractori sunt bărbaţi?De ce la divorţ, copiii ajung, de obicei, la mamă? De ce niciun război contemporan n-a fost declanşat de o femeie? De ce femeile sunt promovate la greu în băncile din ţările nordice?
Mă întristează faptul că ce ai scris tu despre feminism şi Canada se pliază pe elemente de discurs de extremă dreaptă.
Dă-o naibii, ce ţi s-a întâmplat, că păreai moderat şi progresist.

2 comentarii:

  1. scuze, raspund cand o sa am timp, urmat zile sunt f ocupat. mersi.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://dxn-doxon.blogspot.com/2009/07/lectia-de-politica.html

    RăspundețiȘtergere