miercuri, 16 decembrie 2009

Înainte era mai bine

Înainte bârfeai Partidul şi ştiai că eşti "ascultat".Acum critici şi în public şi privat pe unii politicieni şi nu te bagă nimeni în seamă.
Înainte aveai apartament de la stat.Azi ai apartament cu două camere,nevastă, copii mici,salariu mic,rate la bancă, abonament la transport în comun.
Înainte munceai cât doreai tu şi erai plătit cât doreau alţii. Acum munceşti de-ţi sar capacele dar nu eşti tu cel exploatat ci doar contribuabil pentru minunata infrastructura existentă.
Înainte aveai un radio şi ascultai ştirile pe baza unei obişnuinţe.Acum dacă nu vorbeşti la telefon 10 ore zilnic, dacă nu-ţi verifici emailul din oră-n oră, dacă nu-ţi actualizezi profilele pe facebook,neogen,twitter,hi5 etc. zice lumea despre tine că eşti înapoiat şi conservator.Dacă nu scrii pe blog, te caută lumea şi te-ntreabă dacă eşti bolnav sau eşti pe moarte.
Înainte ieşeai la o plimbare în oraş cu prietenii.Acuma postezi comentarii online pentru partid că te plăteşte bine.
Înainte ne adunam copiii în faţa blocului şi ne băteam cu zăpadă, făceam oameni de zăpadă,aruncam fetele în zăpadă.Acum iarna,de Crăciun, copiii stau cu popcornul şi sticla de cola în faţă şi se uită la reality-showuri sau la desene animate extrem de violente.
Înainte eram mândri că suntem români.Acum nu mai avem curajul să vorbim în română cu un român în Italia,Germania,Spania,Franţa.
Da,înainte era mai bine.Dar înainte de înainte cum era?
La Mulţi Ani! Libertatea noastră împlineşte 20 de ani pe 22 decembrie 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu