joi, 18 noiembrie 2010

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, confirmă viitorul atac al SUA împotriva Iranului.

Acum câteva zile, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, într-un interviu la TVR 2 spunea "SUA are nevoie de România ca punct de sprijin pentru operaţiunile din Irak şi Afghanistan şi pentru ce se va întâmpla în Iran."
Părerea mea este că SUA a anunţat deja statele-prietene că va lansa operaţiuni militare împotriva Iranului, dar, evident, nu a spus şi când.
Se confirmă faptul că Preşedintele Obama îşi va bate joc de Premiul Nobel pentru Pace primit în 2009.
Când Rusia şi China vor confirma că nu se vor opune atacului american asupra Teheranului, atunci Obama va da drumul câinilor războiului. Un joc de influenţe.
"War brings out the worst in people, not the best."

Un comentariu:

  1. Iranul nu va fi atacat militar. E o tara prea mare si cu o populatie pregatita militar (armata obligatorie) care a avut pace in ultimii 30 de ani. Proviziuni se fac oriunde, Iranul este fortat sa coopereze si blocat in caz ca incearca vre-o manevra militara.
    Problema e in felul urmator: Daca Iranul este atacat populatia se va coagula in jurul liderilor actuali, exact cum s-a intamlplat in razboiul dintre Iraq si Iran.
    O alta idee este ca Iranul are capacitate de lupta la distante mari, avand in dotare ICBM-uri, avioane de lupta functionale si cam 2 milioane de fanatici SEPA si Revolutionary Guard. In caz de atac astia se duc spre Afghanistan si pot trage in conflict si zona golfului. Ca prima actiune de autoaparare ei vor bloca golful Persic, si atunci sa vezi criza petroliera.
    Un calcul economic ne poae spune clar ca razboiul asta nu se va intampla decat in urma unei prostii facute de catre regimul de acolo. Si nici aia nu sunt prosti.

    RăspundețiȘtergere