duminică, 22 mai 2011

Statul nu trebuie să finanţeze activităţi religioase.

Aceasta trebuie să fie perspectiva unui om de stânga (ecologist, socialist sau anarhist).

Comunităţile religioase desfăşoară activităţi care presupun lucrul cu banii (botezuri, nunţi, înmormântări, pomeni, parastase, găzduire de pelerini etc.). Deci ele se autofinanţează mai mult sau mai puţin eficient.

Mi se pare o jignire acordarea de stipendii activităţilor religioase din bugetele locale, judeţene sau naţionale. Finanţarea acestor lucruri este discriminatorie, unele culte creştine sunt mai bine finanţate public decât altele. Dar cel mai îngrijorător lucru este că nicio acţiune a organizaţiilor atee nu a fost finanţată de stat. Aceasta se datorează bunului-simţ.

Aşadar, practica finanţării publice pentru activităţi religioase trebuie să înceteze, iar banii trebuie redirecţionaţi către cultura non-partizană, educaţie şi sport.

BOR (Biserica Ortodoxă Română) este ştiută ca fiind o mare corporaţie cu profituri uriaşe. Redistribuirea banilor pe plan intern, administrativ trebuie să pună capăt legăturii politicieni-cler ortodox.

Eu nu consider că preoţii furnizează un serviciu de utilitate publică. Dacă preoţii români (sau alţi funcţionari din alte culte creştine) ar furniza un serviciu de utilitate publică, cum se explică faptul că România este departe de a fi un stat creştin, sau un stat cu oameni credincioşi?

În această paradigmă artificială, siropoasă numită "România este un stat creştin." sau "Românii pun Biserica pe primul plan şi Armata pe al doilea", unde se potrivesc următoarele manifestări sau fenomene ne-creştine?

-sărăcia
-accesul restrâns la resursele publice ale comunităţilor etnice minoritare
-rata crescută a infracţionalităţii
-CORUPŢIA
-minciuna
-ipocrizia
-discriminarea unor categorii defavorizate
-slaba finanţare a sistemelor de sănătate şi educaţie de către aceleaşi autorităţi publice care aruncă în stânga şi dreapta cu bani pentru activităţi religioase
-statutul inferior al femeii în majoritatea comunităţilor rurale sărace
-şomajul ( plus angajarea pe pile, exploatarea angajaţilor, concedierile abuzive)

Dac-aş dori să cer finanţare de la o autoritate publică pentru un seminar cu titlul "Abuzurile creştine în istoria recentă a României", aş primi finanţarea de la bugetul statului (local, judeţean, naţional)?

Aşadar rog consilierii locali din Roman să nu accepte cererile menţionate aici. Orice vot acordat de vreun politician în vederea finanţării de obiective religioase, creştine sau nu, este o jignire la adresa ateilor şi a socialiştilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu