vineri, 15 martie 2013

Criminali de razboi din Armata Romana, autori ai Holocaustului, elogiati la Roman.

Ieri, 14 martie 2013, Armata Romana, Biserica Ortodoxa Romana, Primaria Municipiului Roman si Consiliul Local Roman, alaturi de reprezentanti ai presei si cetateni simpli, au elogiat activitatea criminala a Diviziei 7 Infanterie din cadrul Armatei Romane din timpul celui de-al 2-lea Razboi Mondial. Divizia a 7-a Infanterie a savarsit acte de genocid la Odessa impotriva evreilor civili in perioada octombrie 1941-ianuarie 1942. Evrei civili au fost executati sumar de catre soldatii Diviziei 7 de Infanterie la ordinul unor comandanti gasiti vinovati de acte criminale, crime de razboi, acte de genocid si ordine ilegale.
Armata Romana a mai fost autoarea unor acte criminale: gloantele folosite la executarea evreilor in padurea de la Popricani, judetul Iasi, erau folosite de Armata Romana, actele de genocid de la Iasi, Botosani si Dorohoi au fost savarsite fie de catre Armata Romana, fie cu sprijinul ei, implicarea Armatei Romane in crimele din 1989.
Consider ca este cazul ca reprezentantii comunitatii evreiesti din Roman sa reactioneze imediat fata de gafa institutiilor mentionate de mine.
Consider ca toate persoanele publice prezente ieri la elogierea Diviziei 7 Infanterie trebuie sa-si ceara scuze evreilor din Roman si celor supravietuitori ai lagarelor de exterminare naziste si sa se retraga imediat din viata publica.
Consider ca este trist ca la 70 de ani de la inceputul Holocaustului sa vedem ca institutiile statului si Biserica Ortodoxa Romana sunt infestate cu decidenti cu simpatii nationaliste de orientare totalitara.

Un comentariu:

  1. Buna,
    Ajutati o studenta din Roman cu licenta. Daca aveti varsta intre 16 ani - 27 ani si dorinta de a face un bine, va rog din suflet sa imi ajutati fiica sa-si poata sustine licenta in psihologie prin completarea unui chestionar. Nu aveti de trecut numele sau nr. de telefon.
    Daca nu va incadrati la varsta si doriti sa ma ajutati, preluati articolul pe blogul dvs. de pe blogul meu Coltisor de Rai
    La finalul chestionarului exista un buton cu Trimite, cand se apasa pe el se inregistreaza rezultatele.
    Chestionar de completat
    Va multumesc din suflet pentru timpul acordat, bunavointa si ajutor!
    Vilhelm

    RăspundețiȘtergere