vineri, 21 iulie 2023

Povești nemuritoare ... cu SRI

Pentru cei care s-au născut parcă ieri cu o oarecare ceață pe creier, SRI, Serviciul Român de Informații, este succesorul Departamentului Securității Statului, Securitatea ceaușistă, unul din cele mai puternice 5 servicii de spionaj din lume în perioada Războiului Rece, confruntare politico-militară de după Al Doilea Război Mondial dintre Alianța Nord-Atlantică, NATO, din jurul Americii, și Tratatul de la Varșovia, din jurul Uniunii Sovietice.

Dacă nu ar fi, nici nu s-ar povesti...

Face ce nu face și iată că SRI revine în prim-planul discuțiilor publice.

Contrar prevederilor legale, SRI a obligat judecătorii să semneze angajamente de colaborare cu SRI în cadrul unor protocoale declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională.

Contrar prevederilor legale, SRI s-a reorganizat administrativ, fără acordul Parlamentului, deși funcționează, nominal, în baza unei Legi adoptate de către Parlament.

Contrar prevederilor legale, SRI și-a scris cu propria mâna noua Lege de funcționare, ignorând principiul democratic al separării puterilor în stat: legislativă-Parlamentul și executivă-Guvernul.

Directorul SRI și-a dat demisia în circumstanțe învăluite de mister. Unii vânzători de covrigi spun că fostul director SRI va candida la Președinția republicii. Unii vânzători de flori spun că fostul director al SRI a fost vidanjat pentru că nu mai era agreat de Iohannis, de Ciolacu, de prim-adjunctul său Răzvan Ionescu. În fine, lumea vorbește că demisia lui e cusută cu ață albă.

Un fost șef din SRI și-a făcut loc cu forța în cadrul unei Universități de stat din România. Un actual șef din SRI spune că SRI este dispus să ia măsuri împotriva partidului parlamentar AUR. Suntem o mână de oameni care putem raporta tensiunile din rândul SRI la manifestări similare din Germania, unde SRI german a contactat pe neonaziștii din AfD, apoi Președintele Franței a cerut SRI-ului francez să fabrice dovezi că Mișcarea Vestelor Galbene a fost susținută de către Rusia. Să nu mai spunem că în America directorul SRI-ului american l-a faultat permanent pe fostul președinte Donald Trump.

Proiectul noilor legi ale securității naționale prevede obligația noastră, a cetățenilor români, de a colabora cu serviciile secrete românești și de a păstra confidențialitatea acestei posibile colaborări.

Ce e cu SRI-ul lui 2023 e totuna cu Securitatea lui 1989.

Vine anul alegerilor în rafală, 2024, și vom vedea în spațiul public multe spectacole regizate de către SRI. Să avem totuși răbdare și să vedem cu cine va obliga SRI pe cei de la AUR să guverneze. Starea de nervozitate a liberalilor indică faptul că SRI nu vede cu ochi buni o nouă coaliție de guvernare AUR-PNL. Iar formula AUR+PSD=LOVE pare să fie jackpot-ul alegerilor. Să fie justificată suspiciunea prin faptul că noul director interimar al SRI este bine conectat cu mișcarea neonazistă din România? Hmmm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu