sâmbătă, 8 martie 2008

Colegi sau inamici? Cerneală contra faimă...Bad move

Am văzut că blogurile vuiesc continuu de conflictul Condurache-Ioanicioaia şi am decis să fac şi eu ceva vizualizări pe acest sujet.
Aici sunt poziţii partizane care iau parte în conflict
Liviu Bratescu
Florin Ghetau
Cosmin Vaman
iasicastiga.ro
Mi s-a făcut greaţă de mirosul fetid ce emană din acest scandal.
D-nul Ioanicioaia a făcut câteva gesturi oarecum discutabile
1. A manipulat studentii(?) ca să-l atace pe d-nul Condurache.
2. A ieşit în presă ca să critice un coleg, ceea ce nu este moral. Dacă ai vreo problemă cu un coleg, o rezolvi cu el, nu-ţi speli rufele în public.
3. S-a folosit de tehnica victimizării uitând că studenţii, bloggerii, comentatorii au conştiinţă proprie (sau poate nu). Încercând să pozeze în victimă, d-l Ioanicioaia arată că demersul său are raţiuni perverse (oare).
4. Ce este rău că studenţii de la Jurnalism fac practică neplătită la firmele/instituţile de presă ale d-lui Condurache, aşa capătă experienţă. Oricum nu se fac bani din publicitate, ba chiar nu este deloc publicitate, la Cuzanet sau la Opinia, Alma Mater. Aşa că unde este problema? Dacă d-l Condurache ar fi făcut bani pe spinarea studenţilor, aş fi sărit şi eu în apărarea Dvs. D-le Ioanicioaia, rămâneţi rapid fără argumente rezonabile...
5. Cu ce drept îl atacaă pe d-l Condurache? Ce poziţie/realizări are în peisajul cultural sau media al Iaşului de işi permite un atac aşa de dur împotriva d-lui Condurache?
Eu nu sunt plătit de nimeni. Nu mi se poate reproşa un partizanat interesat.
Indivizii anti-sistem trebuie să convingă cu argumente, nu cu acuzaţii penibile.
Dixi!

2 comentarii:

  1. Dragul meu. Stau si ma minunez de citeva zile cind vad cita inversunare exista in voi cei care reprezentati generatia de miine. Tin sa te anunt ca Florea Ioncioaia este un cercetator foarte serios al carui coleg am avut onoarea sa fiu pentru putina vreme. Ma surprinde ca tu vorbesti despre ideea de dreapta cu foarte mult patos dar nu vezi nimic rau in a munci gratis pentru cineva. In conditiile in care vad ca se pot spune atitea grozavii despre profesorul Ioncioaia astept cu nerabdare sa aud, eventual in campanie, citeva SF-uri despre perioada in care eram eu profesor la Roman.Cind spun asta am in vedere comentariul de acum citeva saptamini a unui oarecare domn care se minuna cum am devenit eu dintr-un simplu profesoras de gimnaziu din Roman, mare blog-er la Iasi.Chiar se poate spune orice despre oricine ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate profesor.
    Nu sunteti nici Mahatma Gandi, nici fostul Papa, nici ambasador ONU pentru Africa. Asa ca nu vad de ce sariti in sus de indignare cand un bloger va spune "un profesoras din Roman". De libertatea de expresie s-a auzit la Xenopol?
    Va rog, daca mai intrati pe blog la mine, sa raspundeti pe subiect, cum am facut si eu la Dvs. pe blog.
    Fac si eu la master cu un profesor de Jurnalism gen Ioanicioaia asa ca ii inteleg pe colegii mei de la Jurnalism de ce scriu contra sa pe blogul Dvs.
    Pe de alta parte, treaba cu "esti de dreapta, de ce sa faca colegii tai practica neplatita", trebuie sa va spun ca asa stau lucrurile. Cele 3 institutii de presa, Cuzanet, Opinia si Alma Mater, obliga intradevar studentii sa faca practica neplatita, dar nicio alta institutie de presa nu va accepta studenti de la jurnalism la practica fara experienta desigur. Mai interesati-va asupra situatiei studentilor de la Jurnalism si dup-aia sariti cu veselie in apararea lui Ioanicioaia.
    Ma acuzati ca sunt inversunat. Ei bine, aveti dreptate. Sunt enervat si plin de manie fata de acest partid liberal care s-a sters la fund cu votul meu din 2004 hotarand sa faca un pact dosnic cu comunistii din PSD. Uitati-va la liberalii Dvs. ca sa vedeti daca sunt de dreapta sau de stanga, si-apoi infierati cu manie liberala tradarea idealurilor de dreapta de catre un prapadit ca mine.

    RăspundețiȘtergere