vineri, 21 martie 2008

Pentru blogerii cu copii mofturosi

Ana-Cristina Ignat ofera niste sfaturi foarte utile pentru aceia dintre voi care au copii mofturosi la masa.
"Orice parinte a trecut la un moment dat prin adevarate lupte la ora mesei. Pentru multi aceste evenimente enervante devin in curand ingrijoratoare. Daca cel mic mananca doar o lingura de macaroane toata ziua, cum va putea organismul lui sa primeasca nutrientii necesari cresterii? Din fericire, in cele mai multe cazuri nu sunt motive de ingrijorare si exista multe feluri de a rezolva problema.
Este normal ca un copil sa devina mofturos la un moment dat, iar motivele sunt de natura emotionala si fizica. Iata cateva dintre motivele pentru care copii refuza sa manance:
1. Copiilor le place rutina si se tem de oameni si experiente noi. Gusturile, mirosurile si texturile noi ii sperie. De aceea, ei refuza sa incerce noi feluri de mancare.
2. Unul din felurile in care un copil isi manifesta independenta este prin a refuza sa manance. Pe masura ce copilul creste si poate face anumite lucruri fara ajutorul parintilor, isi da seama de abilitatile pe care le are si incepe sa aiba propriile pareri in legatura cu lucrurile pe care trebuie sa le faca, locurile in care trebuie sa mearga. Copiii exploreaza lumea din jurul lor, inclusiv masa din bucatarie.
3. Mofturile la mancare ii permit copilului sa exploreze relatia cauza-efect. Nimic nu-i place mai mult decat sa observe reactia parintilor la ceea ce face.
4. Unii copii nu au nevoie de prea multa mancare. Copiii cresc foarte repede, dar sunt si perioade in care nu cresc deloc. Deci pofta de mancare a copilului variaza in fuctie de aceste perioade. Uneori ii este foame si mananca mult, alteori nu are nevoie de prea multa mancare. Si cum stomacul unui copil este destul de mic, nu va avea nevoie de prea multa mancare ca sa fie satul."
Este frumos afara! Scoateti-va copiii la plimbare!
Weekend frumos si linistit!

3 comentarii:

  1. De cand te preocupa si aceste aspecte ale vietii?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi fost frumos din partea ta , daca tot m-ai citat si ai pus text de la mine de pe blog, sa pui si un link. Sau tu nu stii ca asa se face? Eu astept sa remediezi sitatia! Ms frumos, o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  3. @lumea copiilor: am pus link spre blogul tau la inceputul articolului publicat de mine. daca treci cu cursorul peste linkul cu numele tau, vei vedea ca nu am gresit cu nimic. Te voi citi in continuare.:)

    RăspundețiȘtergere