vineri, 4 aprilie 2008

Felix Tataru despre impactul blogurilor in 2008

Interviul HotNews cu Felix Tataru centrat pe problematica noilor tehnologii. AICI.

"Rep: Ce rol pot avea online-ul si media netraditionale in fata publicului pe care l-ati catalogat drept nepasator fata de politica, anul acesta, cand sunt programate doua runde de alegeri?

F.T.: Cred ca noi am inventat comunicarea politica pe Internet, in Romania. In 2000, niciun politician nu avea site. Nici Basescu nu stia ca are site. Eu am cumparat site-ul - Basescu.ro este al meu. Si despre tot ce am facut acolo, la vremea aceea, candidatul la primarie nu stia. Luam campania din offline si o puneam online, erau pe atunci in Romania foarte putini oameni care aveau acces la Internet. Luam din ziare tot felul de cronici, pro sau contra. De atunci am inceput sa aflam ce inseamna Internetul. De altfel, 2000 a fost anul in care, in ciuda multor factori pesimisti legati de dezvoltarea asta, am avut viziunea de a fonda o companie de web, Webstyler. Si in 2004 am exploatat foarte mult internetul, si in 2007 la fel, mai ales la referendumul pentru demitere, cand oamenii erau interesati de starea de spirit, de ceea ce se intampla. Am incercat sa facem asta si in toamna, impactul a fost mult mai mic nu pentru ca Internetul e prost, ci pentru ca oamenii nu mai erau deschisi la mesaje sforaitoare, la mesaje politicianiste..."
Ceea nu stiu este daca GMP sau Felix Tataru au intrat in contact, schimburi de experienta cu alte firme de consultanta politica din lume. Oare Felix Tataru este strateg sau manager? Daca este de fapt manager, cine-i strategul? Voi ce impresie aveti? Felix Tataru are imagine de manager care castiga contracte cu marii jucatori de pe piata sau de eminenta cenusie, un specialist in mass-media si comunicare? Sau amandoua? Cum naiba de a ajuns de la reporter la ProTv directorul celei mai cunoscute firme de marketing politic din Romania? Trebuie sa fi mers pe undeva sa fi invatat de la altii. Prin SUA oare? Franta? Germania? Cate incercari mai am?:D Sa vedem cum vor lucra la Iasi. Sa urmarim daca autostrada politica(B-CJ-IS) a lui Basescu are constructori competenti. In mai, GMP trebuie sa lucreze cu motoarele turate la maxim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu