sâmbătă, 5 aprilie 2008

Fenechiu, lasa-ne, lasa-ne!

Lansarea lui Adomnitei: ESEC TOTAL CA ORGANIZARE.
Nici nu stiu cu ce naiba sa incep.
  • la 15:45 a pornit o ploaie torentiala, transformata rapid in grindina cu gheata de marimea bobului de orez.
  • accesul in Sala a fost interzis din momentul in care a inceput ploaia.
  • afara erau cca. 300 de persoane, in fata Salii, iar la celelalte intrari cca. 100 de persoane.
  • chiar daca o parte din oamenii ramasi pe dinafara s-au adapostit sub cele 5 corturi, intensitatea ploii i-a murat pe toti.
  • cei prinsi de ploaie erau din mediul rural. Orasenii stateau bine mersi in interior. Si jurnalistii si blogerii care au prins loc...Sa nu mai spun de politicieni...
  • oamenii veniti de la tara ziceau ca nu-i a buna ploaia cu gheata. Dadeau din cap descumpaniti.
  • inainte de a incepe ploaia, timp de 10-15 minute am vazut 3 grupuri a cate 40 de persoane, mare parte din ele purtand esarfe galbene si baloane,parasind zona.
  • organizarea a fost absolut sub orice critica.
  • dincolo de faptul ca sute de persoane venite de la tara, ce-i drept pe banii liberalilor, au ramas pe dinafara, pe deasupra au mai si fost udate pana la piele de o ploaie rau-prevestitoare.
  • eu am ajuns in fata Salii la 14:45, auzi,Marius? Si erau 5 cozi fiecare a cate cel putin 100 de persoane.
  • accesul era foarte dificil. De cele mai multe ori persoanele care au reusit sa intre aveau asupra lor bonuri de ordine si/sau invitatii tiparite (sau ce naiba o fi fost alea).
  • comparativ cu numarul de persoane prezente, foarte putine aveau esarfe galbene, stegulete sau baloane. Pe la 17:15, in fata Salii zaceau manjite de noroi zeci de esarfe si stegulete ranjind a prostie.
  • dupa ce ploaia inceputa la 15:45 s-a domolit in intensitate, toate barurile, crasmele, restaurantele din zona Palatului pana inspre Podu Ros s-au umplut rapid de oamenii adusi sa-l vada pe "Stelute Galbene".
  • o parte din liderii de grupuri rurale au facut cinste bietilor oameni fie cu o bere, fie cu o cafea, fie cu o ciorba calda, fie cu o tarie, fie cu toate, dar sunt unele grupuri aparent fara lider care bombaneau si scrasneau puternic din dinti. Un tip din Andrieseni si-a cerut scuze in lacrimi colegilor de grup murati bine.
  • varsta membrilor grupurilor rurale: 16-80 ani, majoritar barbati. Grupa de varsta majoritara: 30-50 ani.
  • ati dat puternic de pereti cu respectul fata de alegatori , liberali jigariti: ati adus 2000 de persoane pentru o salisoara vai de capul ei. De ce naiba nu ati luat Casa Sindicatelor (sau Stadionul)?
  • Nenorocitilor, nu stiati ca va ploua? De ce nu ati luat masuri de prevedere? De ce ati adus puhoiul de oameni ca sa-l tineti in plina ploaie torentiala? Ati avut pelerine, dar nu ati dat niciuna.
  • s-a permis accesul in Sala cu mult inainte de ora prevazuta: 14:45. Cand am venit si am vazut cozile, nu stiam ca Sala era deja plina.
  • Nu am vazut nimic din ce se petrecea jos. Am incercat sa stau sus, dar eram impins in toate directiile. M-am invartit 30 de minute ca sa vad daca pot prinde un loc bun la circ...Si nu am reusit. In schimb, am asistat la tragedia de afara...
  • cand a inceput toata tarasenia, nu eram in Sala.
  • locurile de intalnire: Moldova Mall, Palatul. Pentru oraseni, banuiesc.
  • am numarat cel putin 20 de autocare, microbuze, autobuze care au adus oameni din comune. Probabil si din celelalte orase din judet.
Sunt ingrozit si socat de scenele petrecute acolo:
1. O batranica statea zgribulita sub un cort (zicea ca a venit sa-l vada "pe baiatul ala tanar, Cristi"), dar nu avea aproape deloc protectie in fata urgiei. Un domn la costum flescait de tot a incercat sa-i convinga pe cei de la organizare sa o primeasca in interior. Bineinteles ca a fost refuzat. Sunteti niste animale, organizatorilor. Oamenii pe care i-ati tinut in ploaie va puteau fi bunici sau parinti. Suflete de piatra! Asta sunteti cu totii!
2. Cand a inceput ploaia, s-au inchis usile de acces in Sala. Pe dinafara: 500 de persoane. Fara politistii, jandarmii, sepepistii etc. din masini.
3. Oameni tacuti si tristi sub corturi descumpaniti de atitudinea organizatorilor
4. Oameni plictisiti iesind din Sala, aruncand cu dispret esarfele si steguletele
5. Esarfe si stegulete galbene aruncate la cosurile de gunoi de la toaletele din barurile din spatele Palatului
6. Un grup de tineri de la municipala PNL nu au putut sa intre nici ei desi aveau tricouri, esarfe, invitatii, stegulete etc. Ii stiam pe o parte din ei ca au facut campanie pentru partid la euroalegeri. Daca nici pe ei nu i-ati primit, ce puteti sa le mai cereti la vara? Erau tinerii lui Andrei Luchian, parca. Si ai lui Marius Danga.
Comparativ cu lansarea lui Oprea, lansarea lui "Stelute Galbene" a fost ultima suflare puturoasa a unui bolnav de nesimtire. La urma urmei, faceti si voi singuri comparatia cu lansarea portocaliilor. A, am uitat: nu va pot cere asa ceva pentru ca voi erati departe de urgie:(
Nu am pretentia sa va cereti scuze oamenilor pe care i-ati tinut in ploaie. Daca era dupa Hasotti, trebuia bagata jandarmeria in bietii oameni ca sa-i scoata de sub corturi.

13 comentarii:

  1. Paul, iesi din soc ... te rog eu sa-ti revii, nu mi-as putea ierta asa ceva. Sala poate duce 3500 ... in sala au fost 5000. Nu e vina noastra ca primarii nostri au vrut sa arate cat de puternici sunt. Si ne-au demonstrat cu varf si indesat. Am vb cu dl. Bucu (de la directia de sport) si mi-a spus ca nu a mai vazut de mult timp atata lume. Pur si simplu nu mai aveam unde sa-i bagam. Eu imi cer scuze pentru cei care au vrut sa intre si nu au putut. Dar ii asigur ca vor avea ocazia sa-l vada pe Cristi foarte curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. 3500? da cineva mai mult sau mai putin? sala inclusiv discoteca fac 3500? ai pus si cate 50 de oameni inghesuiti la toalete si la baruri? mai pune asa: un steag la primarie, un steag la consiliul judetean, un steag la prefectura si uite asa se fac 3500 de oameni. totusi nu inteleg de ce colegul tau de joaca pe maidanul mediatic iesean, Julio, spune ca au fost 2000? sau se referea la secundele de la blogmeetul rasistului?
    daca nici ai vostri tineri nu au putut intra...cand ai spus ca iti ceri scuze celor care au vrut sa intre si nu au putut te refereai si la tinerii mentionati mai sus? cumva este sarcina de partid la TNL citirea blogului meu? sunt eu satelit al newsiasi si nu stiam? vorbeste personal cu studentii care v-au ajutat la euroalegeri si explica-le tu, ca pari mai inimos, de ce fenechiu a avut dureri acute in cot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Paul, eu cred ca a fost o consipratie gandita in sanul guvernului sa te tina afara sa nu care cumva sa le boicotezi lansarea. E clar ca ai stat pe afara de esti asa de nervos dar si`au luat si ei masuri de siguranta, stiind ca au la intrare un asa de mare si redutabil ganditor politic.

    RăspundețiȘtergere
  4. @dragos-bogdan dorojan: nu e vorba de mine, e vorba ca au fost cel putin 400 de oameni care au fost tinuti in ploaie. veneau din comune si poate ca se asteptau la un anumit tip de atitudine si de organizare de la oraseni. plus ca degeaba erau cativa care au incercat sa intre pe baza de esarfe galbene sau stegulete galbene ca nu li s-a mai dat voie sa intre in Sala cand a inceput ploaia torentiala care i-a murat bine de tot.
    tu cum te-ai fi simtit?
    mi se pare extrem de interesant ca apelezi la acelasi tip de insinuari la care apeleaza si catalin ivan. cum a fost la blogmeetul rasistului? ai ajuns la timp?

    RăspundețiȘtergere
  5. Jigariti? Fain mod de a te raporta la oamenii de acolo.

    Te invit sa iei ziarele de cand era Politehnica Moldrom Iasi la baschet in divizia A si se batea la titlu si sa tragi un ochi cati oameni erau ( numarati) la un meci DOAR IN TRIBUNE. Iti spun eu ...3500...luand in calcul ca s-a stat si pe suprafat terenului...cred ca este edificator.

    S-a anuntat ca intarea se face incepand cu ora 14.00..pana in jur de 14:20 intrarileau fost mai mult decat libere si locurile in sala de asemenea.

    Cel mai mic comic e insa cum revii la faptul ca ploua de 4-5 ori numai ca sa ai cat mai multe argumente. Al naibii liberalii astia cum nu au oprit ei ploaia...

    Este decizia ta daca vei da allow sau nu la comment, dar pate ar trebui sa fii mai obiectiv si sa nu folosesti cuvinte jignitoare la adresa unor liberali ca Adomnitei, Gavrila, Ioan Sapdaru sau academicianul Radu Miron.

    Hai noroc.

    P.S Astept cu deosebit interes sa imi spui ce parere ai de numirea lui Flaiser.

    RăspundețiȘtergere
  6. @vlad: nu m-am luat nici de adomnitei, nici de gavrila, daca esti prea putin inteligent ca sa fi inteles: cei de la organizare au gresit, nu stiu cine a fost la organizare, dar si-au batut joc de oameni.
    de ce repeti ca un papagal...ca au fost 3500 de oameni? prietenul de joaca al lui marius danga de pe maidan a aprobat stirea newsiasi cu 2000 de oameni. de ce nu il luati la intrebari pe iulian micu?
    @vlad: ironiile tale sunt marlanesti. nu am criticat pe liberali ca nu au oprit ploaia. i-am criticat pentru ca au chemat la circ puhoiul de oameni si nu s-au asigurat ca vor avea loc in interior in conditiile in care se stia ca va ploua torential. asta inseamna nesimtire marca relu fenechiu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu te-am numit prea putin inteligent desi frustrarea ta ca ai stat afara e o imagine clara de infantilitate...si nu0i nimic marlaneste atat timp cat tu repeti de 5 ori in 10 argumente ca ploua afara.


    Ai libertatea sa crezi ce vrei. Ca au fost 2000 sau 5000. Eu doar ti-am zis care era numarul de spectatori la un meci de baschet sustinut la Polivalenta , doar in tribune.

    Ce spune Iulian Micu e problema lui. Eu incercam s aiti explic TIE ca nu ai dreptate si ti-am dat un argument in acest sens sperand ca ai sa intelegi.

    Poate nu ar fi rau sa citesti ce a scris Florin Ghetau despre evenimentul de la Polivalenta.

    Iti urez succes si data viitoare nu ar fi rau sa vii mai devreme. Niic la Poli-steaua nu prindeai loc daa veneai cu 5 minute inainte de meci:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Paulica,
    pentru expresia "nenorociti" la adresa colegilor mei si pentru celelalte invective aduse membrilor PNL, astept scuze. Am vazut ca ai introdus moderarea comentariilor. Pe Marius, l-ai certat cind a facut asta.Vad ca esti foarte consecvent.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Liviu Bratescu: iar pozati in Mahatma Gandhi?
    Suntem cumva rude? Va suparati daca va numesc "Liviutzu"? Vad ca va permiteti un "Paulica", un "dragul meu"...Ce mai urmeaza?
    Scuze VOI trebuie sa va cereti oamenilor pe care i-ati tinut in ploaie. De ce ati sarit asa in sus? Ati fost cumva responsabil de organizare?
    Am activat moderarea comentariilor deoarece primesc zilnic numai pe blog in jur de 10 comentarii pline de calomnii, injuraturi si amenintari. O parte vin de la cartitele PNL din blogosfera. Absolut toti cei care ma injura, ma calomniaza si ma ameninta au primit girul lui Iulian Micu si al NewsIasi. Ma mira ca nu primesc comentarii anonime, ci comentarii de la utilizatorii blogger.com, tutelati de Marius Danga si de Iulian Micu.
    D-le Bratescu, de chestiile astea nu v-a spus nimeni?
    Mai coborati din turnul Dvs. de fildes si mai stati si Dvs. in ploaie alaturi de oamenii Dvs...
    Deci merge un "Liviutzu"?

    RăspundețiȘtergere
  10. d-le bloger LB, de ce imi aplicati acelasi criteriu de evaluare pe care il aplicati unui liberal care practica cenzura pe blogul sau din convingere?
    nu sunt politician ca sa pot fi acuzat de cenzura.
    alte motive aflati in raspunsul anterior...

    RăspundețiȘtergere
  11. http://mariusbojor.blogspot.com/2008/04/evenimentul-politic-de-smbt.html

    Cine e Paul Sava?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cine esti tu Paul Sava ...ca pana azi nu am auzit de tine.....nu stiu de ce iti lasa oamenii atatea comentarii cand tu esti un om care nu a auzit nimeni de tine...esti in VID....esti ZERO..in concluzie nu existi pentru populatie...te certi singur....pa...si nu mai incarca memoria la altii cu tine...

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Paulica,
    Vad ca persisti in aceeasi directie. Eu am crezut ca esti doar un copil teribil dar m-am inselat.Pe vremea cind erai elev la Roman aveai ceva mai multa decenta. Tu nu intelegi ca nici eu si nici Marius nu putem sta "linistiti" in timp ce tu arunci cu noroi in P.N.L. Asta pentru ca in timp ce pe noi ne-au votat niste oameni tu esti singur dragule. Liberalii au ei pacatele lor, pe care eu le-am semnalat cind a fost cazul, dar sa pui in seama organizatorilor de simbata faptul ca a plouat asta intrece orice limita.
    Daca promiti ca esti cuminte in perioada urmatoare, am sa-ti spun de planul secret pe care l-am conceput eu, Marius si Iulian pentru a te ataca in fiecare dimineata la tine pe blog.

    RăspundețiȘtergere