marți, 22 aprilie 2008

Pentru ca nu s-a inteles prea bine

"-eliminarea DJSC din organigrama Facultatii de Litere si a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi si trimiterea studentilor acasa" -Acuzatii grave la adresa conducerii UAIC
"Solutia" aceasta contine o doza puternica de sarcasm si incisivitate in forma bruta. Spun asta pentru a-mi linisti colegii de la Jurnalism care m-au abordat si m-au intrebat daca am ceva impotriva lor. Nu, fratilor si surorilor, ideea e ca Jurnalistica a plonjat intr-o periculoasa criza institutionala. Nu e vina voastra si nu trebuie sa suferiti din aceasta cauza.
Sine ira et studio

2 comentarii:

  1. Am fost la fel de impresionat de atitudinea Dvs., ca si Dl. Profesor Tudor LUCHIAN, de la Fac. de Fizica, membru in comisia prezidentiala, condusa de Mircea Miclea, privind
    cercetarea stiintifica.

    Impreuna cu "atasamentul fata de valorile universitare", Va onoreaza, totodata, si solidaritatea cu studentii de la Jurnalism, carora le spun mereu ca prezenta mea in sala de curs nu se datoreaza decit lor si nu invers.

    Va asigur ca am studenti buni si foarte buni care merita, cu adevarat, intregul meu zbucium actual si intreaga mea implicare, alaturi de alti colegi, intr-un razboi dur cu impostura, cu degradarea morala, cu absenta criteriilor intelectuale si academice, cu lacomia si boeria lipsite de orice masura ori scrupul.

    Cu o din ce in ce mai solida incredere,
    Dorin Popa

    P.S.
    Nu am asezat cuvintul RAZBOI intre ghilimele, deoarece Impostura, Parvenitismul,Falsul, Raptul moral, Chilipirul academic, Dorinta imensa de putere (indiferenta la mijloace) gasesc forme atita de persuasive,incit a te lupta cu ele inseamna sa te pui in cele mai profunde pericole, ca in razboi.
    Poate ne-am invatat, in vremea din urma, sa pierdem toate luptele morale.
    Dar daca, totusi, de aceasta data, cinstea va invinge ? Nici macar in aceasta posibilitate nu mai putem spera ?

    ===========
    Dorin POPA, Ph.D.
    Associate Professor,
    "Al.I.Cuza" University, ROMANIA,
    Dept. of Journalism & Communication Sciences

    expert of CNCSIS & ARACIS

    Tel: +40-722 369654
    Fax: +40-332-404360
    E-mail: dpopa@uaic.ro


    http://dorinpopa.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu de problemele enuntate de Dumneavoastra. Am fost prezent la dezbaterea moderata de conf. Florea Ioncioaia "Cultura institutionala in mediul academic si universitar din Romania".
    Tocmai de aceea am luat atitudine pe blog fata de aceasta situatie pentru a nu ajunge ca UPA sau Xenopol.
    Voi apela si la metode birocratico-petionare pentru a scoate conducerea UAIC din paralizia decizionala in care a plonjat dupa scandalul "Banii Universitatii pompati in campania Irinei Schrotter".
    Comisia de Etica a UAIC si-a facut barcute de hartie din Codul de Etica si din Carta Universitatii...

    RăspundețiȘtergere