joi, 22 mai 2008

De ce-l voi vota pe Adomnitei ca primar

In 2004 si in 2007 am fost trup si suflet cu Revolutia Portocalie a lui Traian Basescu. Pana pe 21 aprilie anul asta am fost unul din simpatizantii lui nea Mitica pana mi-am dat seama ca este ipocrit si ca nu poate sa stearga zoaiele de pe geam pentru ca nu le vede din vila lui din Bucium. Basescu si PDL nu au venit cu nimic constructiv.
In toate guvernele de dreapta la care a participat, 1996-2000, 2005-2007, PD/PDL a provocat instabilitate politica. Desi PDL se pretinde a fi de dreapta, s-a dovedit a fi un adapost sigur de vreme rea pentru cei care au activat in esalonul 2 si 3 ale regimului comunist dinainte de 1990. M-am lamurit eu cum sta treaba cu discursul virulent, populist, demagogic al lui Basescu si al slugilor sale fidele.
Voi vota cu Cristian Adomnitei in turul 1 si in turul 2 ca semn de protest si de nemultumire fata de tzeapa pe care mi-au tras-o portocaliii lui peshte. Se numeste "vot de blam".
Pentru mine un tur 2 Adomnitei-Mitica sau Adomnitei-Gigi este un fel de reiterare a turului 2 de la prezidentialele din 2000 cand confruntarea dintre tov. Ilici si bufonul de Vadim s-a lasat cu socuri electrice: Doina Cornea a mers sa-l voteze pe Ilici, Patapievici a mers sa-l voteze pe Ilici etc. Ion Diaconescu a stat la coada sa-l voteze pe Ilici.
Dintre cei trei posibili primari, Adomnitei, Gigi si Mitica, Adomnitei mi se pare raul cel mai mic, cel mai inofensiv, cel mai palid candidat, cel mai tanar, cel mai necajit. Plus ca Adomnitei nu a avut cum sa fie mare UTC-ist pe vremea cand Mitica isi consolida cariera universitara care urma sa-i aduca spagi grase de la Conest.
Il votez pe Adomnitei pentru ca n-ar face nimic pentru Iasi, nici rau si nici bine. Nu stie sa transforme un oras in santier cum stiu Basexu si Videanu.
Ma puteti intreba:
Cum ramane cu sprijinul PSD pentru guvernul Tariceanu 2?
Raspund: Sa le fie iertate greselile si pacatele ca sunt tineri si un pic flamanzi.
Cum ramane cu Catalin Turliuc, liberal de vaza al PNL Iasi, cel de a mers cu Ceausescu in vizita din China?
Raspund: Sa le fie iertate greselile si pacatele ca sunt tineri si un pic flamanzi.
Cum ramane cu refuzul lui Tariceanu de a provoca anticipatele la ordinul lui Basexu'?
Raspund: Sa le fie iertate greselile si pacatele ca sunt tineri si un pic flamanzi.
Cum ramane cu Fenechiu, baronul liberal de Iasi?
Raspund: Il cunosc personal pe Fenechiu si prima data cand ne-am intalnit, parea un om simpatic, linistit, asezat, un fel de Mitica inainte sa se sature de UAIC. Plus ca presa exagereaza in ceea ce-l priveste mai ales cand plicurile saptamanale date de unii politicieni sunt mai groase.
Cum ramane cu Stelutele lui Adomnitei?
Raspund: Intrebati-l pe presedintele Norvegiei. Sau pe blonda...
Cum ramane cu suspendarea lui Basescu sustinuta si de PNL-ul lui Tariceanu?
Raspund: Dupa ce PD a fost exclus de la guvernare si PNL a votat pentru suspendarea lui Baselu, Crin Antonescu nu a mai dat pe la sedintele conducerii PNL si nici nu a mai votat in Parlament. Ca Mitica a sarit cu papagalul sa-l dea cu capul de pereti pe Crin Antonescu e o chestie, dar eu am aratat pe blog ca Basescu nu a avut deloc greturi cand l-a luat pe Silaghi, amicul lui C. Antonescu, in vizita din Suedia si l-a pus la dreapta sa, cot la cot, bot in bot.
Cum ramane cu imaginea proasta a lui Adomnitei printre sindicatele din invatamant si printre ligile studentesti?
Raspund: Sa va spun sau sa nu va spun ca unele sindicate si unele ligi sunt conditionate si controlate politic? Nu va spun. Nu va mai spun azi ca UNSR e mana-n mana cu PSD. Il stiti pe Croitoru de la FEN?

Chiar si daca in turul 2 ar intra Mitica cu Antichristul, Mitica cu Hitler, Mitica cu Stalin, Mitica cu Incornoratul, Mitica cu Osama bin Laden sau Mitica cu Vadim ori Becali, tot nu ma voi deranja sa merg la vot nici sa-mi dati un Audi A4, un sejur in Tahiti si ceva verzisori in vreun cont din off-shore-uri.

In schimb, daca Adomnitei face un micutz efort de constiinta si va intra in turul 2, atunci ma duc cu drag si voiosie sa-l votez ca e tanar, palid la fata, vorbeste incet si calm si nici nu urla cum face nea Mitica. Am auzit ca a studiat prin Iasi si le cam avea cu berea. Pai asta e bine, arata ca e de gashk, nu e inchistat si nici nu statea noaptea sa invete cum poti fraieri cetatenii prin SEAP. Baiat de comitet, ce mai. Am uitat, Adomnitei cunoaste mai multe limbi straine decat are nea Mitica functii prin tot felul de institutii sau partide...Ca inaltime, Adomnitei e mai mare ca Mitica. Prin urmare, este mai impunator. Probabil ca si sufletul sau e mare de a dat atatia bani la FestudIS...
Turul 2: Adomnitei-Gigi, votez pe asta de e mai palid, Adomnitei-Mitica, votez p-asta de stie limbi straine, Adomnitei-oricare, votez pe baiatul asta care nu a pupat in dos pe niciun comunist. Fie ca este senator, sau ca are cioc si minte ioc.
Turul 2: Mitica/Gigi-oricare (mai putin Adomnitei)- fac un whist cu prietenii , citesc Arhipelagul Gulag al lui Alexandr Soljeniţîn. Zi libera de politica. Interdictie la vot. Eventual, trec prin parcul Copou ca sa-mi aduc aminte cum Dan Carlan mergea inteligent sa stranga semnaturi pentru protestul ala cu Salvati Copoul, iar nea Mitica statea la taclale cu presa si nu a interactionat deloc cu ieseanul de rand cum a facut Dan Carlan.

Ca sa va certati intre voi ca chiorii, ii garantez d-lui Dan Carlan ca-l voi vota acum pentru CJ macar sa stiu ca Mitica va fi tras pe linie moarta si mazilit de Baselu.

Sa nu uit: daca liberalii nu vor deveni liberali incepand din toamna, sa zicem, si daca liberalii nu vor face o treaba buna, ca ce-au facut pana acum se numeste "mers cu scuterul pana la Moscova", pe 1 si pe 15 iunie voi vota pentru ultima oara. Nenea viitor presedinte al PNL, pune mana si reformeaza partidul ca Bratienii plang in pumni de ciuda ca v-ati facut de cacao.
Ne vedem pe 1 iunie. Sa-i injectam in vena niste voturi lui Cristi Adomnitei ca e cam palid la fata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu