joi, 29 mai 2008

Dupitru Ovrea este corupt

Disclaimer: Niciun personaj din aceste poveşti nu are absolut nici cea mai mică legătură cu vreo persoană din realitate. Niciun loc descris în aceste poveşti nu există în realitate.

Poveşti de groază din Suburbania

Partea 1

Într-o peşteră din Munţii Portocalii trăieşte un trol antipatic şi furios numit Dupitru Ovrea. Având o vârstă înaintată, trolul Dupitru Ovrea are o pasiune ascunsă: să pândească fecioarele diafane care vin să se scalde într-un pârâu cu apă limpede şi curată din imediata apropiere a peşterii în care sălăşluieşte. Oamenii de prin acele părţi au o vorbă: Dupitru Ovrea este corupt...de frumuseţea fecioarelor pe care le pândeşte cu gânduri necurate.

Acest trol este văzut de unii oameni mai slabi cu duhul drept Zeu al Întunericului care răspunde direct în faţa Marelui Zeus cel Pleşuv cu reşedinţa în Valea Cotropeni. Iată de ce un flăcău din clasa de jos era trimis zilnic de oamenii înstăriţi din sat cu ofrande îmbelşugate pentru a-l îmbuna pe trolul Dupitru Ovrea. Acest tânăr ţăran poartă numele de Dani Bleagu. Firav la trup şi palid la faţă, cu o privire uşor nătângă, totuşi cu un suflet mare, tînărul Bleagu se porni într-o bună zi spre peştera lui Dupitru Ovrea unde trebuia să depună ofranda obişnuită.

Şi se făcu că în acea zi de duminică se întâlni pe drum cu o lepră spurcată la gură. De frică, tânărul Bleagu leşină şi nu-şi reveni decât după două zile după ce fusese îngrijit cu foarte multă iubire creştinească de bătrânul trol lasciv Dupitru Ovrea.

2 comentarii:

  1. aaa...ai inebunit? :)) misto:D

    RăspundețiȘtergere
  2. ai grija. oamenii lui oprea vor sa te cuminteasca... oprea este innebunit de toata campania asta a ta impotriva lui. n-am mai vazut un om cu un stil de a spune lucrurilor pe nume cum faci tu.

    un prieten

    RăspundețiȘtergere