marți, 17 iunie 2008

Din serialul "TeleM şi jurnaliştii care este acolo"


Din spirit de pură simpatie faţă de jurnaliştii de la postul de televiziune ieşean TeleM, deţinut de afaceristul Dănuţ Prisecariu, trebuie să le atrag atenţia ca scrisul pe Yahoo Messenger NU trebuie confundat cu postatul de ştiri.
Corect este "a omorî" / "ar omorî" pentru că î din i se păstrează ca atare la sfârşitul cuvintelor, verbelor în special.
Jurnalistul,-a de la TeleM a scris "prim ministrul Poloniei Donald Tusk care a spus ca l-ar omora pe Webb pentru acel penalty", poate a vrut de fapt să spună "l-ar onora". Greu este cu gramatica limbii române...Păi dacă toţi se iau după abecedarul lui Vanghelie...În altă ordine de idei, greşelile de scriere de pe site-ul TeleM au crescut cu 782.34% în perioada campaniei duse de post în favoarea lui Oprea faţă de aprilie a.c. Mai domoliţi-vă şi voi că se strică rotiţele. Tare am eu impresia că pe la voi informaţia înseamnă necunoaştere.
Ca temă pentru acasă: învăţaţi apoziţia..."Prim ministrul Poloniei, Donald Tuck, a spus". Dacă aţi făcut Jurnalistica la Iaşi, probabil v-a fascinat Daniel Condurache. Sau Solcanu:))) Auzi la profesor universitar (FP-Nahoi-Dungaciu-Aulă): imensitate imensă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu