duminică, 1 iunie 2008

Nu mergem la vot in turul 2! Stam acasa si jucam whist!

Ma adresez in primul rand simpatizantilor PNL, anti-comunistilor, celor cu simpatii de dreapta, intelectualilor, tinerilor si studentilor.
NU MERGEM LA VOT PE 15 IUNIE! Nu suntem obligati sa votam tot un comunist la fel ca in 2004.
De ce Oprea are un scor asa de mare? Pentru ca pe linie de partid s-a dat dispozitie de la PSD sa fie transferate cateva procente, 3-4%, catre Oprea pentru a-l amagi ca are sanse de a lua primaria din turul 2. Mai este o conditie ce se cere intrunita pentru reusita scenariului PSD: prezenta mai mica in turul 2, absenteismul masiv al tinerilor si intelectualilor care au votat in primul tur pentru Adomnitei sau pentru un alt candidat tanar si anti-comunist.
S-a mai intamplat asa ceva in 2000 cand PDSR a transferat cateva procente lui Vadim pentru ca in turul 2 sa se bata Iliescu si Vadim, in conditiile in care Vadim era un contracandidat facil pentru Iliescu.
Analizati urmatoarele valori
Turul 1 prezidentiale 2000
Turul 2 prezidentiale 2000
Intre turul 1 si turul 2 Iliescu a primit in plus peste 2.600.000 de voturi. Asta inseamna ca voturile "cedate" de Iliescu in turul 1 lui Vadim au permis izolarea lui Stolojan. Iar voturile "cedate" lui Vadim in primul tur s-au intors inapoi la Iliescu in turul 2.
In turul 2 al prezidentialelor din 2000 prezenta la vot a fost mai scazuta decat in primul tur...
Situatia s-a repetat azi la Iasi (in municipiu). Aproximativ 10 mii de voturi PSD au fost "transferate" spre Oprea pentru a-l face pe cel din urma sa creada ca in turul 2 va obtine peste 51%.
In Consiliul Local PSD va detine o majoritate relativa, adica va avea cei mai multi consilieri. Nici PSD si nici PDL nu-si pot asigura o majoritate confortabila fara sprijinul PNL!
La Consiliul Judetean, marele castigator este PSD care are o majoritate de consilieri si il mai are si pe presedinte, pe Constantin Simirad.
Pe judet, PNL a obtinut un scor mult mai bun decat la euroalegeri, iar in municipiu probabil va avea cateva mii de voturi in plus decat la euroalegeri. Pe Dobre il vad candidand la un colegiu uninominal in toamna.
Pe judet PDL a obtinut 28.8% mult mai putin decat au obtinut in 2007 PD+PLD (26,84%+10,29%). Comparati si voi 28% cu 37%...
Pe municipiu PDL a obtinut 39% mult mai putin decat au obtinut in 2007 PD+PLD (29,56%+19,25%). Comparati si voi 39% cu 49%.
Concluzie: in judetul Iasi si in municipiul Iasi noul partid prezidential, PDL, se bate pe viata si pe moarte cu PSD.
Avantajul PSD? Un Consiliu Judetean si un presedinte de Consiliu de la PSD. Adica fonduri mai multe pentru primarii PSD. Pana la prezidentialele din 2009, cred ca PDL va pierde vreo 5-8 primari din judet. Cu conditia sa o ia in bot in toamna la alegerile parlamentare si PSD si PNL sa alunge PDL pe locul 3 ca numar de parlamentari. Asta este cam greu...
Rezultate euroalegeri
Estimari INSOMAR-Realitatea privind votul de azi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu