joi, 7 august 2008

Neutralitatea morala a subiectivitatii intelectuale a domnului H.R. Patapievici

Azi prin declaratiile Dvs. ati dat de inteles ca ICR nu a promovat cultura traditionala romaneasca la New York. Buuun. Si ati mai declarat ca sunteti neutru in ceea ce priveste valorile promovate de ICR. Buuun. Pai se impaca treburile astea? Va imaginati ca suprarealistii sa fi acceptat sa fie promovati de institutiile guvernamentale din Franta?
Sa intelegem, prin actiunile Dvs., ca marii clasici ai culturii romanesti au devenit desueti?
Pai, stati asa, eu cred ca si Mircea Cartarescu este un clasic al culturii romanesti, desi nu a murit, Dumnezeu sa-i dea viata lunga. Pe baza principiului analogiei, ar trebui ca nici Mircea Cartarescu sa nu mai beneficieze de promovarea asigurata de institutiile statului roman. Ca deh, el este deja coleg in patrimoniul cultural cu Eminescu, Blaga si Brancusi.
Asadar, domnule Cartarescu, nu vreau sa mai aud de Dumneavoastra, pentru ca ICR nu mai are de gand sa promoveze valori culturale desuete.
Si ce mama dracului este "reafirmarea neutralităţii morale a instituţiilor statului liberal"?
Alaturarea conceptelor de "stat liberal" si "neutralitate morala" este confuza, cel putin pentru mine. Nu am invatat asa ceva la scoala, la orele de educatie politica in spiritul democratiei.
Aici m-ati pierdut de tot.
Andrei Badin a inceput totul.
HRP se apara in Evenimentul Zilei
HRP se mai apara odata.

Pe cand o expozitie emo la New York?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu