vineri, 1 august 2008

Paralelism in planurile de invatamant de la facultatile UAIC

COMUNICARE
1. Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei are o specializare de master, in domeniul psihologie, numita "Relatii Umane si Comunicare".
2. Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice are o specializare de licenta numita "Comunicare Sociala si Relatii Publice" in domeniul "Stiintele Comunicarii"!!!!!! Exact ca la Litere cu DJSC.
3. Facultatea de Litere are ditamai departamentul denumit "Departamentul de Jurnalism si Stiintele Comunicarii". Conform planului de invatamant, studentii din anul I, studii de licenta, au o disciplina de studiu numita "Introducere în ştiinţele limbajului şi comunicării". Acelasi departament de la Litere propune un masterat in domeniul "Stiintele Comunicarii".
4. Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , in cadrul specializarii de licenta Administratie Publica, propune o disciplina numita "Relatii publice, comunicare si protocol".
Pozitia mea fata de acest canibalism academic este sa va prezint structura pe facultati/departamente a Universitatii din Graz, Austria.

Theology
Law
Social and Economic Sciences
Arts and Humanities
Natural Sciences
Environmental and Regional Sciences and Education.

De ce nu se creaza la UAIC o megafacultate centralizata sau nu care sa contina si Psihologia, si Literele, si Filosofia, si Istoria etc., cam tot ce tine in general de stiintele umaniste, iar predarea cursurilor sa fie inter-disciplinara?

STUDII CULTURALE

1. Facultatea de Litere prezinta domeniul "Studii Culturale" cu specializarea Studii Culturale Americane, licenta si master.

2. Practicand o politica de dumping in spatiul universitar, utilizand un aparat de propaganda bine pus la punct si de sprijinul structurilor specializate ale UAIC, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice a reusit obtinerea acreditarii pentru specializarea Studii Culturale, studii de licenta. Anul acesta este primul in care va functiona aceasta specializare. Conform rezultatelor de la admitere, sunt 10 la buget (9,86-7,80), 99 la taxa (9,10-7,08). Info luate de pe site-ul Filosofiei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu