duminică, 31 mai 2009

Elena Băsescu la Iaşi

Fata cea mică a preşedintelui în exerciţiu al României, Traian Băsescu, candidează ca independentă pentru Parlamentul European. Elena Băsescu beneficiază de susţinerea unor organizaţii de tineret a PDL deoarece aceasta a decis să demisioneze din partid ca urmare a unor certuri aprige legate de moralitatea oamenilor pe care PDL i-ar fi dorit pe listele de partid pe locuri eligibile.
Astăzi, Elena Băsescu, având ca însemn electoral "EBa", a fost la Iaşi. A distribuit fluturaşi după-amiază în Parcul Copou alături de echipa sa locală, compusă din aproximativ 80 de tineri. Seara a participat la concertul Voltaj de la Casa Studenţilor, concert organizat de Asociaţia de Resurse pentru Educare şi Formare Europeană Iaşi, ONG înfiinţat de PDL în vara anului 2008.
Coordonatorul principal al acţiunii electorale desfăşurate de Elena Băsescu la Iaşi este Andrei Ştefan, un angajat al Direcţiei Judeţene de Tineret, direcţie condusă de Radu Ursanu, de la PDL Iaşi.
Candidatura mezinei preşedintelui ţării vine pe fondul unei crize economice care a afectat şi încrederea românilor în Traian Băsescu şi în partidul care l-a promovat, PDL. Analiştii politici speculează asupra faptului că preşedintele se foloseşte de fiica sa pentru a-şi calcula şansele de a obţine un nou mandat de preşedinte la alegerile din iarnă. Dislocarea a 8% din voturi de către Elena Băsescu va duce la declararea PSD drept câştigător al alegerilor europarlamentare, cu PDL pe locul al doilea. Prezenţa la vot este estimată între 20 şi 28%, cu o medie de 24%.
Conform Constituţiei din 2003, preşedintele este ales pe 5 ani, prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Constituţia permite maxim 2 mandate.
Un candidat independent are nevoie de cel puţin 3% din voturi pentru a accede în Parlamentul European.

Later edit
Tocmai ni s-au transmis nişte informaţii care n-au putut fi confirmate din alte surse conform cărora membrii din echipa de campanie a Elenei Băsescu pentru Iaşi majoritatea sunt membri ai OT PDL. Tot aceiaşi tineri au fost văzuţi distribuind materiale cu caracter electoral şi pentru EBa şi pentru PDL. Se pare că această situaţie este extrem de jenantă şi dificilă pentru liderii PDL Iaşi al căror efort pentru susţinerea listei naţionale a PDL ar putea duce la demiterea lor în urma obţinerii unui scor electoral cu cel puţin 6% sub media naţională a PDL.

8 comentarii:

  1. de unde are AREFE 6500 de Euro? (3000 - Voltaj) + 3500 Scena + Sonorizare. Nu am vazut pe afis vreun sponsor. Or fi cotizatiile membrilor? sau banutii negri ai Ebei? Nu ar fi binevenit un control acolo?

    Vc

    RăspundețiȘtergere
  2. Totul legal, presupun.
    Cine este creierul, the mastermind, din spatele acestui ONG?
    Cine spune ca acel concert a fost in mod expres pentru EBa? Poate domnisoara s-a gasit si ea pe acolo... Ca prea simpatizeaza studentii familia Basescu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Daa, Eba se afla cu totul intamplator pe la toate concertele lui Voltaj prin tara. Si peste tot cate o asociatie anonima se trezeste deodata cu 7000 de Euro de nicaieri si se gandeseste sa-i cheltuie pe un concert cu Voltaj. Mda

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.cdep.ro/informatii_publice/ong.chest_aprobate?f_idc=1034

    RăspundețiȘtergere
  5. (total off topic) link exchange?

    RăspundețiȘtergere
  6. Andra, sigur că da. Lasă aici te rog adresa blogului sau site-ului tău pe care vrei să-l inserez în blogrollul meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://marcetzupa.blogspot.com/ Andra's Blog. multzam

    RăspundețiȘtergere
  8. Rezolvat.
    Succes şi sănătate!

    RăspundețiȘtergere