duminică, 14 februarie 2010

Guvernul pakistanez a pierdut controlul armelor sale nucleare

Astăzi o serie de explozii şi atentate teroriste au zguduit principalele oraşe din Pakistan, provocând moartea a cel puţin 20 de mii de persoane. Aproape toate clădirile guvernamentale din Islamabad au fost distruse. Haosul a cuprins ţara. Televiziunile au anunţat că armata pakistaneză încearcă să preia controlul. Populaţia panicată este pe străzi, se comit mii de jafuri. 

India a declarat stare de război deoarece armele nucleare ale Pakistanului nu ar mai fi sub controlul guvernului sau al armatei. Două divizii de blindate indiene au intrat în provincia Kashmir sub pretextul că soldaţii pakistanezi şi-au părăsit poziţiile lăsând cale liberă teroriştilor să intre în India.

SUA, UE şi ONU au făcut apel la guvernul indian să declare public că va oferi un răgaz armatei pakistaneze să recâştige controlul asupra armelor nucleare şi asupra ţării cuprinse de haos.

Sateliţii americani semnalează mişcări ale armatei chineze. Generalul John McDevil a spus că armata chineze va ataca Taiwanul şi va intra în Pakistan pentru a securiza zona de graniţă între cele 2 state nucleare pentru a preveni infiltrări ale mercenarilor islamişti în teritoriul uigurilor.

Israelul a cerut ultimativ populaţiei Iranului să-l înlăture de la putere pe preşedintele Ahmadinejad în caz contrar ţara fiind ameninţată cu un atac. Primul-ministru al Israelului nu a precizat natura atacului. Unii comentatori europeni speculează că ţintele israeliene ar putea fi instalaţiile nucleare şi clădirile guvernamentale.

Preşedintele SUA a declarat că forţele SUA din Orientul Mijlociu au fost puse în alertă deoarece există certitudinea că Al Qaida va declanşa o serie de atentate teroriste simultane în Irak, Afganistan, SUA, Europa şi ţările arabe cu un regim liberal.

3 comentarii:

  1. Da din pacate acest scenariu este posibil.Oricum este rautacios din partea ta sa te folosesti asa de ceva se intampla acuma in Pakistan.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred că se folosește de așa ceva în nici un fel..pur și simplu ne spune ce se întâmplă în lume..dacă nu scria el, eu încă nu aș fi aflat..

    RăspundețiȘtergere
  3. @DrCriss: uită-te la label, etichetă- "fiction" Am vrut să semnalez frica pe care o resimt la ideea că armele nucleare pot încăpea pe mâna unor terorişti, nebuni sau lideri iresponsabili. Este un scenariu de tip war-game.
    @anonim: îmi pare rău că ai perceput acest articol drept răutăcios. You missed the whole point.

    RăspundețiȘtergere