marți, 27 aprilie 2010

Nu am văzut niciun film în 3D

Până acum nu am văzut niciun film în 3D. Nu am niciun complex de inferioritate faţă de cei care au văzut deja un film în 3D: Avatar sau Clash of the Titans.
De curiozitate, care este diferenţa dintre un film văzut acasă în faţa calculatorului sau a televizorului şi un film 3D văzut într-o sală de cinema special amenajată pentru proiecţii 3D? Un amic împătimit după filme 3D mi-a zis că nu i-a plăcut Clash of the Titans.

3 comentarii:

  1. Încă pe vremea URSS era în Chişinău un cinematograf (Odeon) în care priveam "filme stereo". La intrare, fiecare primeam câte o pereche de ochelari speciali. Dacă-i scoteam de pe ochi, vedeam film în format simplu. Nu am privit nici eu un film 3D, dar cred că "stereo" era tot 3D. Senzaţii interesante mai ales în primele câteva zeci de minute - ne simţeam "în film".

    Cinema în format 5D în R. Moldova: “Filmele difuzate in cinematograful 5D sunt de groaza, fantastice sau de aventura. Un film dureaza de la cinci pana la 15 minute.”
    http://m.protv.md/stiri/divertisment/realitatea-bate-filmul-primul-cinematograf-5d-din-tara.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a confirmat cineva care se pricepe: "filme stereo" = 3D. Tehnologia este destul de veche. Sovieticii făceau filme artistice şi documentare şi în asemenea format, pentru a ne uimi. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E vorba de atmosfera. Iti sugerez sa incerci, nu se compara. Incearca sa vezi un film la cinema 3D, iar apoi urmareste`l pe PC. Ai sa observi ca parca nu e la fel.
    Cat despre Clash of titans, nu e un film extraordinar. Totusi coregrafia din scenele de lupta este foarte buna. Chiar de ceva vreme nu am mai vazut ceva asemanator.
    P.S. Am incercat sa gasesc un mail de`al tau. Voiam sa te intreb de ce nu iti schimbi tema blogului. Departe de a fi o critica, ce ai acum e oarecum imprastiat si dificil de citit. Dar la urma urmei, in primul rand trebuie sa`ti placa tie si abia mai apoi cititorilor :)

    RăspundețiȘtergere