duminică, 2 mai 2010

Să-i spânzurăm pe profesori

Pe 19 aprilie anul acesta, 5 copii au fost răniţi de un copac cu rădăcina putredă care s-a prăbuşit peste banca din parcul Copou din Iaşi unde stăteau. Cei 5 copii erau veniţi cu clasa la o oră de goegrafie în aer liber. Părinţii copiilor dau vina pe profesorul de geografie care nu ar fi înştiinţat conducerea unităţii de învăţământ despre faptul că ar fi vrut să facă o oră de geografie în aer liber.
Toată lumea îl acuză pe profesor. Dar haideţi să gândim puţin: care ar fi fost diferenţa dacă profesorul ar fi înştiinţat conducerea, verbal sau scris, şi ar fi avut aprobare, verbală sau scrisă? Copacul tot cădea peste copii.
Eu consider că singurul vinovat este primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, deoarece nu a fost în stare să se asigure că cei responsabili de parcul Copou şi-au făcut datoria eliminând copacii cu rădăcină putredă. Singurul meu argument este următorul: de ce după incident specialiştii de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Iaşi au fost solicitaţi de primăria Iaşului ca să identifice copacii cu rădăcină putredă? Această operaţiune de inventariere şi eliminare putea fi făcută înainte de incidentul cu copiii.
Căutând pe net, am aflat că profesorul a fost eliberat de orice vină.
Concluzionând, unii români au grave lacune de educaţie şi de logică şi caută cu tot dindinsul un vinovat pentru prostia sau incompetenţa lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu