miercuri, 12 mai 2010

Sunt întrunite toate condiţiile pentru a încerca înlăturarea preşedintelui Băsescu şi a guvernului prin ORICE metode

1. Traian Băsescu este preşedinte ales prin fraudă electorală (votul multiplu, voturile false din străinătate şi programarea referendumului pentru legislativ uninominal odată cu primul tur al prezidenţialelor din noiembrie 2009)
2. Toate deciziile majore din societatea românească sunt luate de o minoritate care nu guvernează pentru binele comun.
3. Numirile politice au afectat coeziunea instituţională.
4. Sistemele prioritare sunt subfinanţate: sănătatea şi educaţia, iar sponsorii PDL sunt principalii beneficiari ai contractelor publice atribuite de guvernele Boc.
5. Puterea instalată după decembrie 2009 a creat în mod intenţionat, cu rea-intenţie rifturi în solidaritatea socială: bugetari vs. privaţi, sindicate vs. patronate, judecători vs. justiţiabili, părinţi vs. profesori.
6. Guvernul Boc nu a ştiut sau nu a vrut să aplice metode de redresare a economiei.
7. Reducerile de venituri preconizate vor afecta numai păturile de jos ale societăţii.
8. Aroganţa şi incompetenţa guvernanţilor împiedică ieşirea României din criză.
9. Prost management al informaţiei de către Putere, dialog social refuzat de guvern, prost exerciţiu al transparenţei folosirii fondurilor publice
10. Atacurile repetate publice şi nefondate ale Puterii (Preşedinte, arcul guvernamental, coaliţia parlamentară majoritară) împotriva celor care nu sunt de acord, care nu înţeleg sau care refuză aplicarea măsurilor de reducere a veniturilor tuturor bugetarilor nediferenţiat
11. Sistemul bancar este slab controlat (ieşiri masive de capital de la băncile româneşti private înspre băncile-mamă din Europa de Vest, nescăderea dobânzilor după deciziile BNR, comisioane ascunse ale băncilor, atacurile speculative asupra monedei naţionale nu au fost anchetate de nicio structură a statului)
12. Puterea persistă în minciună.
13. Măsuri continue de reducere la tăcere a societăţii civile în totalitatea ei.
14. Limitările antidemocratice aduse dreptului de a alege şi de a fi ales (cazul Remus Cernea la Bucureşti)
15. Hotărârile emise de instanţele judecătoreşti nu sunt puse în aplicare de puterea executivă.

Puterea actuală (Preşedinte şi Guvern) trebuie să plece prin demisie, proteste de stradă sau război civil. Nu au legitimitate democratică. Nu guvernează cei buni pentru cei mulţi. Cei mulţi sunt cei mai afectataţi de deciziile celor mai puţini.
România este fie un stat care se îndreaptă spre autoritarism, fie spre plutocraţie, fie spre cleptocraţie. Este destul de greu de precizat momentul în care România a încetat să (mai) fie stat de drept şi democraţie funcţională. Presupunând că a fost vreodată.
Poporul şi interesele sale sunt suverane şi trebuie să dicteze asupra acţiunilor şi intereselor reprezentanţilor aleşi sau numiţi. Atâta timp cât reprezentanţii poporului deturnează mandatul social cu care aceştia au fost investiţi, ei trebuie înlăturaţi la putere prin orice mijloace.
Este de preferat ca poporul să înlăture Puterea nelegitimă prin cel puţin una din aceste metode: petiţionismul, nesupunerea civilă, refuzul a respecta simbolurile şi oamenii Puterii, ocuparea paşnică a clădirilor guvernamentale de maximă importanţă. Dacă această Putere nelegitimă care conduce acum România va răspunde prin forţă, vărsare de sânge împotriva vreunei din metodele de mai sus, poporul suveran are dreptul să apeleze la orice metodă pentru a înlătura actuala Putere (Preşedinte şi Guvern).

Îmi voi face un tricou negru pe care va scrie cu roşu JOS BĂSESCU, pe faţă, şi JOS GUVERNUL, pe spate. Şi-l voi purta cât de des posibil. În instituţii publice şi de faţă cu reprezentanţi ai Puterii.

3 comentarii:

  1. Prin orice metode nu e recomandat. Ne`am intoarce in anii `90 si asta nu ajuta pe nimeni.
    Sigur au fost fraude, sigur sunt niste incapabili, dar de aici si pana la un razboi civil cum spui tu e cale lunga. Nu mai suntem o tara bananiera.

    RăspundețiȘtergere
  2. Clasa politica postcomunista a adus tara la sapa de lemn, este nevoie ca cetatenii sa-si creeze instrumentele de implicare politica cu care sa impuna masurile necesare.

    „Clasa politica s-a aruncat asupra Romaniei cu un singur gand: sa se imbogateasca. A jefuit cum nici hulitii fanarioti n-au facut-o”

    Responsabilitatea ei fata de situatia catastrofala a Romaniei este imensa. Astazi, constatam ca industria este lichidata, agricultura e la pamant, sistemul de sanatate in colaps, invatamantul in criza, individualitatea Romaniei pe plan international disparuta.

    Lipseste o viziune, un proiect national de salvare. Lipseste harta viitorului. Trista priveliste n-a cazut din cer. Au creat-o politicienii si romanii insisi. Cum a fost turcul, asa a fost si pistolul. Nu mai putem sa ne ascundem dupa deget.

    Lipsit de spirit civic, poporul roman nu a fost capabil, in acesti 20 de ani, sa traga la raspundere clasa politica sau sa “tempereze” setea ei de inavutire. Pe roman nu-l intereseaza situatia generala. Daca prin fin, nas, cumnat, amic etc., si-a rezolvat pasul lui, restul duca-se stim noi unde! Mostenirea multiseculara a lui hatar si bacsis a ramas atotputernica.
    - Cum credeti ca vor judeca perioada postdecembrista urmasii nostri de peste o suta de ani?

    - Peste o suta de ani, cred ca judecata urmasilor si, intre ei, a istoricilor, va fi foarte severa. Anii 1989-2009 vor fi considerati o perioada de declin, clasa politica si poporul roman impartind, in egala masura, responsabilitatea pentru aceasta trista realitate. Sa dea Dumnezeu ca atunci, peste un secol, Romania sa aiba situatia fericita pe care a ratat-o astazi!

    Adresa web: http://www.universulromanesc.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Ziua
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere