marți, 6 iulie 2010

Am găsit oare dovada faptului că politrucii PDL au furat din banii europeni şi români destinaţi protecţiei împotriva inundaţiilor?

Dan Carlan: Ministerul Mediului va finaliza pana la sfarsitul lunii martie Strategia impotriva Inundatiilor

Ministerul Mediului si Padurilor va finaliza pana la sfarsitul lunii martie Hotararea de Guvern cu privire la Strategia Nationala de Aparare impotriva Inundatiilor, a declarat, marti, Dan Carlan, secretar de stat in Ministerul Mediului.
"Joi, 25 martie, avem dezbaterea publica finala si, pana la sfarsitul lunii, vom finaliza Hotararea de Guvern cu privire la aceasta strategie, care va da liniile de dezvoltare si modul in care vor fi utilizate investitiile masive care se fac in acest domeniu", a spus Carlan.

Acesta a explicat ca Ministerul deruleaza in prezent mai multe proiecte de mediu care au legatura directa cu domeniul apelor.

MMP deruleaza un proiect cu o valoare de 46 milioane dolari pentru 600 de statii hidro de masurare a datelor cu privire la debitele in cele mai multe zone afectate. De asemenea, 130 milioane de euro sunt investite in modernizarea a peste 90 de baraje si acumulari de apa, alte 40 milioane de euro mergand catre realizarea unor harti de hazard in 11 bazine hidro din tara, informeaza Agerpres.Totodata, circa sase - sapte miliarde lei sunt utilizate pentru infrastructuri de aparare pe unele rauri, a spus reprezentantul Ministerului Mediului.

capital.ro

Fonduri europene: 135 de milioane de euro, din care 6 milioane pentru Bahlui In lunile septembrie-octombrie Iasul va primi o prima finantare europeana de 6 milioane de euro pentru regularizarea riului Bahlui. Proiectul face parte dintr-un masterplan amplu ce vizeaza intregul bazin hidrografic Prut. Masterplan-ul si studiul de fezabilitate au fost deja depuse la Ministerul Mediului, urmind sa fie inaintate la Bruxelles pe principiul "primul venit, primul servit". Anuntul a fost facut de Dan Carlan, secretar de stat la Ministerul Mediului, intr-o conferinta de presa organizata la Prefectura Iasi.
Pentru proiecte de mediu ce pot fi accesate de directiile de ape din tara sint disponibile 250 de milioane de euro. Jumatate din aceasta suma ar urma sa revina pentru proiecte din bazinul hidrografic Prut: 135 milioane de euro. "Vor fi doua etape, prima intre 2010-2013 si a doua intre 2013-2019. Sint prinse 8 proiecte, printre care si cel de regularizare a riului Bahlui, proiect in valoare de 6 milioane de euro", a declarat Dan Carlan.Regularizarea riului va incepe intii din amonte, de la Tirgu Frumos, si va continua pina la revarsarea in Prut. Infara orasului vor fi create poldere - zone speciale de revarsare in caz de inundatii. "In toamna acestui an va fi aprobat planul ministerului pentru combaterea inundatiilor, urmind apoi sa primim acceptul Uniunii Europene pentru aceste fonduri", a explicat secretarul de stat. "Cel mai important este ca aplicatia a fost predata in timp util, iar feed-back-ul de la Bruxelles este pozitiv", a declarat Gheorghe Boeru, reprezentantul firmei care a realizat masterplanul. Nevoia unui masterplan pentru intreg bazinul hidrografic a aparut dupa inundatiile puternice din anii 2005, 2006 si 2007.

newsiasi.ro

Sublinierile îmi aparţin. Cine este acest domn Dan Cârlan, secretar de stat la Ape-Ministerul Mediului? Am scris aici pe când eram blogger politic ieşean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu