marți, 31 august 2010

Ministrul Educaţiei să-şi dea demisia!

Conform Ordinului Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 4714 din 23 august 2010, la şedinţele Consiliului de Administraţie al unităţilor de învăţământ cu clase gimnaziale vor participa şi reprezentanţi ai elevilor din clasele a VII-a sau a VIII-a. Ca observatori şi fără drept de vot. Aplicabil din anul şcolar 2010-2011.
Asta mai trebuia educaţiei naţionale! Or fi fost rezolvate toate problemele şi asta era ultima.

Sunt mii de copii care nu au microbuz cu care să ajungă la şcoală!
Sunt sute de şcoli recent reabilitate din fondurile UE sau Băncii Mondiale şi care s-au închis din cauza numărului mic de elevi!
Sunt copii care n-au lumină acasă ca să citească şi să scrie!
Sunt copii cu nevoi psihologice speciale şi nu sunt psihologi în şcoli!
Sunt sute de şcoli cu manuale vechi şi insuficiente! Cum să lucrezi la engleză cu 3 manuale la 17 elevi?
Sunt copii de care n-are nimeni grijă, nici părinţi, nici bunici!

Este o măsură de viitor, DAR arată că ministrul îşi ascunde incompetenţa prin decizii care să fie pe placul comitetelor de părinţi şi consiliilor de elevi din MEDIUL URBAN!
Nu înţeleg cum ar putea ajuta participarea elevilor la şedinţele consiliilor de administraţie. Cui ar folosi? Eu am fost lider sindical pe unitate de învăţământ şi niciodată n-am fost chemat să asist la şedinţele consiliului de administraţie deşi aveam dreptul. Şi vreţi să credeţi că elevii de gimnaziu din mediul rural vor fi invitaţi să asiste la discuţiile tehnice dintre cadrele didactice?
Am să mă bucur foarte mult dacă cuplul de circari Băsescu-Boc îi vor da un şut în fund ministrului Educaţiei. Adică să-l remanieze.

P.S. Ministrul a bătut în masă cu bocancul murdar de noroi ca Hruşciov la ONU ca să înceapă cursurile fix pe 13 septembrie. Fără festivităţi! Cum???? Nu vor mai putea veni politicienii PDL ca să mintă iar părinţi, elevi şi profesori? Nu va mai putea domnul Băsescu să mai dea nişte sfaturi elevilor români? Nu va mai putea domnul Ministru să pună să fie aşteptat 3 ore de părinţi undeva prin ţară? Nu va mai putea Opoziţia să-şi umfle muşchii ca nişte sportivi dopaţi? Unde am ajuns! Eu cer să ne mai taie 25%, să rămânem cu bani de eugenie. Tinerii bugetari să fie ţinuţi de probă, neplătiţi, vreo 3 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu