luni, 30 august 2010

Inadvertenţe/Goofs în filmele Science-Fiction

Probabil ştiţi că sunt fan al serialelor şi cărţilor SF. Una din nedumeririle mele este următoarea:
dacă intriga este bine exploatată, personajele bine conturate, în dezvoltare permanentă, de ce mai trebuie să-i punem să folosească tehnica secolului 21?
Adică să luăm filmul X. Civilizaţii extraterestre avansate, războaie intergalactice, coloniile Terrei în spaţiul cosmic. Şi vine câte un funcţionar cu o hârtie şi-i cere semnătura şefului. Adică pământenii au intrat în legătură cu extratereştrii, au Guvern Mondial, au armată planetară şi au descoperit mijloace rapide de a călători în spaţiu, au roboţi, sonde spaţiale, telepaţi şi informaţia pe suport hârtie n-a dispărut?
Pe de altă parte, Star Trek n-a avut prostioare din astea. La ei totul era digital, electronic, scannere medicale, nu stetoscoape sau injecţii. Unele concepte din ST au fost dezvoltate de vizionari în produse pe care le folosim chiar astăzi.
Sper ca până în anul 2020 să nu mai fim nevoiţi să exploatăm cu sălbăticie pădurile planetei pentru a avea informaţie stocată pe suport hârtie.
P.S. Ce e cu nebunia asta? Star Trek este ok, este tata şi mama filmelor SF, dar Star Wars, Star Gate? Este un pic cam urâcioasă modalitatea asta de a-ţi promova produsul cinematografic folosindu-te parţial de o imagine iconică, legendară cum este Star Trek. Trek, în engleză, înseamnă călătorie.

Top 3 seriale SF

Star Trek
Babylon 5
Seaquest DSV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu