miercuri, 29 septembrie 2010

Am certitudinea că România poate deveni stat totalitar sub conducerea lui Băsescu

Am certitudinea că Băsescu poate găsi prilejul şi modalitatea prin care îşi poate reduce la tăcere toţi opozanţii: declararea stării de urgenţă, instaurarea statului totalitar şi anularea drepturilor omului.

La articolul 93, Constituţia României precizează "Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia."
Nu reiese din prevederile constituţionale ce se întâmplă cu starea de urgenţă declarată de Preşedinte dacă Parlamentul o respinge. Din această ambiguitate, eu înţeleg că Preşedintele poate neutraliza Parlamentul, nu neapărat prin dizolvare.

În cazul declarării de către Preşedinte sau de către coaliţia parlamentară pro-prezidenţială a stării de urgenţă:

-Preşedintele îşi poate asuma comanda directă a Armatei, Poliţiei şi Jandarmeriei
-Preşedintele poate prelua atribuţiile Premierului
-Preşedintele poate interzice dreptul/libertatea de asociere, de exprimare, la grevă, de mişcare, la intimitatea corespondenţei, la o judecată dreaptă, presa liberă.

Eu cred că Băsescu poate declara starea de urgenţă în următoarele situaţii:

-revolte populare de durată în cel puţin 4 oraşe mari din ţară
-refuzul poliţiei de a-şi efectua serviciul
-grevă naţională pe perioadă nedeterminată
-o succesiune de mitinguri şi greve pe ramuri de activitate
-înarmarea ilegală a unei comunităţi etnice
-preluarea de către populaţie a conducerii instituţiilor locale controlate de Băsescu
-grevă fiscală
-ocuparea de către populaţie/sindicate/grupuri neînarmate de protestatari/grupuri înarmate de protestatari a unor instituţii-simbol
-atentate împotriva instituţiilor de represiune ale regimului Băsescu (Preşedinţie, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Banca Naţională, Guvernul, sediile serviciilor secrete, inclusiv secţiile teritoriale)
-suspendarea sa de către Parlament.

Dacă Băsescu suspendă Constituţia şi dizolvă Parlamentul, este clar că Parlamentul nu poate acţiona ca şi contrapondere faţă de Preşedinte, după cum prevede actuala Constituţie. Pentru că Preşedintele anulează legitimitatea Parlamentului. Lui Băsescu nu-i trebuiesc multe principii etice pentru a-şi săvârşi genocidul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu