miercuri, 22 septembrie 2010

Eu vreau ca acest guvern Băsescu-Boc să rămână în funcţie până în 2014.

Eu vreau ca acest guvern Băsescu-Boc să rămână în funcţie până în 2014, data alegerilor prezidenţiale la termen.
Eu vreau ca toţi cei care l-au votat pe Băsescu în 2009 să simtă pe pielea lor efectele dezastruoase ale unei guvernări arogante şi incompetente.
După cum votul lor mă afectează negativ, mi se pare corect ca toţi cei care l-au votat pe Băsescu să sufere cot la cot cu mine.
Celor care pretind că l-au votat pe Băsescu din necunoştinţă de cauză, le aduc aminte că la fel au spus şi germanii după al Doilea Război Mondial, când au pretins că habar n-au avut de lagărele de concentrare naziste şi de poliţia politică nazistă îndreptată împotriva opozanţilor de toate orientările politice.
Mi se pare de bun-simţ să nu condamnăm pe cei care au plecat din ţară din cauza contextului politic, economic şi social. Şi iarăşi mi se pare de bun-simţ să nu-i condamnăm pe cei care ar fi putut să plece, dar dintr-un motiv sau altul n-au vrut.
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri
-locale- aş depune un vot nul
-parlamentare- aş vota un partid extraparlamentar care nu ţine de extrema stângă sau de extrema dreaptă, probabil aş vota Verzii
-prezidenţiale- aş vota un candidat care nu aparţine sau nu serveşte intereselor PDL, PSD, PNL, PRM sau UDMR, sunt dispus să votez un reprezentat al unei minorităţi etnice, un tânăr, un om de afaceri independent sau o femeie neafiliată politic.
Până acum am votat astfel:
-2004 locale PNL
-2004 parlamentare DA
-2004 prezidenţiale Băsescu
-2007 europene PLD
-2008 locale primărie candidat PDL, listă consilieri locali PNL, şef Consiliu Judeţean vot nul- Vlad Ţepeş
-2009 europene Elena Băsescu
-2009 prezidenţiale primul tur Crin Antonescu

Nu am votat la legislativele din 2008 deoarece eram în străinătate şi nu aveam drept de vot.
Nu am votat în al doilea tur al prezidenţialelor din 2009 deoarece aveam piciorul în gips şi nu mai aveam timp să scot certificat medical special care să-mi permită să votez şi nu mai aveam timp să fac cerere pentru urna mobilă.

Nu regret voturile acordate la legislativele şi prezidenţialele din 2004 deoarece nu am suferit consecinţe negative ale deciziilor mele electorale.

Sunt ferm convins că nu mi-ar fi fost la fel de rău cum îmi este acum dacă l-aş fi votat pe Geoană preşedinte şi dacă ajungea el preşedinte. Sunt ferm convins că erau şanse să o duc un pic mai bine decât îmi este acum.

Consider că Băsescu şi guvernul său personal pe care îl poate demite oricând pot face mult mai mult rău decât au făcut din 2009 până acum.

Acuz de minciună, ipocrizie şi parşivenie pe cei care afirmă că nu ar fi avut cum să-şi dea seama că Băsescu ar fi urmat să conducă populaţia la umilinţă cumplită.

Pentru ca România să iasă definitiv din criza politică, economică şi socială trebuie ca Băsescu şi toţi politicienii PDL să iasă definitiv din politică.

Susţin votul prin corespondenţă, electronic, în alb doar cu condiţia asigurării unei organizări transparente şi corecte.

Susţin pragul electoral pentru partid de 3%.

Susţin ideea ca populaţia să poată demite preşedintele în urma unui referendum convocat de cel puţin 1/3 din parlamentari. Condiţia ar fi ca peste 51% din cei care au votat să voteze în favoarea demiterii preşedintelui.

Susţin ideea preluării atribuţiilor Curţii Constituţionale de către Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie.

Am o gândire de stânga, dar votez cu dreapta (mai exact, cei care pretind a fi de dreapta) deoarece nu voi vota PSD până nu moare Ion Iliescu.

Consider că PDL are un deficit de credibilitate, legitimitate şi de specialişti.

Consider PDL a fi un bordel în care s-au adăpostit:
-corupţi
-incompetenţi
-securişti
-comunişti
-oportunişti
-traseişti politici
-aroganţi
-oameni cu slabe capacităţi intelectuale.

2 comentarii:

  1. why did you fucking vote for that fucker in the first place and how can a normal man vote for PDL, being sober... and another thing: how on earth could you vote for eba? where you high on coca or sth?

    RăspundețiȘtergere