luni, 4 octombrie 2010

Test de cultură generală

Invenţie proprie

1. Decebal a fost:

a. jucător la Dinamo
b. manelist
c. rege dac
d. preşedintele Senatului înainte de Geoană

2. SRI se ocupă cu:

a. deparazitarea câinilor comunitari din Bucureşti
b. acreditarea universităţilor de stat
c. interceptarea telefoanelor cetăţenilor români
d. construcţia de şcoli private

3. Limba franceză este limbă:

a. latină
b. romanică
c. neolatină
d. romanescă

4. Pe Terra pot trăi:

a. extratereştri
b. intratereştri
c. autotereştri
d. ultratereştri

5. Franz Kafka a fost:

a. pictor ungur
b. scriitor ceh
c. cântăreţ german
d. constructor polonez

6. Judeţul Buzău este situat în:

a. Moldova
b. Dobrogea
c. Banat
d. Muntenia

7. Ion Cristoiu este:

a. fotbalist
b. publicist
c. reporter la TVR 1
d. scriitor de poezii

8. Limba engleză nu este limbă oficială în:

a. Danemarca
b. Australia
c. Canada
d. Africa de Sud

9. Casandra prezicea viitorul în mitologia:

a. romană
b. maiaşă
c. egipteană
d. greacă

10. Împăratul ucis de fiul său în filmul Gladiator cu Russell Crowe se numea:

a. Marcus Antonius
b. Marcus Cicero
c. Marcus Aurelius
d. Marcus Brutus.

Răspundeţi prin postarea de comentarii care să conţină răspunsurile pe care le socotiţi a fi corecte. Fiecare răspuns corect valorează 1 punct.

4 comentarii:

Pavel spunea...

1c

2c

3a

4abcd :D

5b

6d

7b

8a

9-?

10a

Paul spunea...

Răspunsuri corecte:

1. c
2. c
3. b
4. b
5. b
6. d
7. b
8. a
9. d
10. c

pseudomus spunea...

Traim in era Google :) El poate raspunde corect la 99,99% din intrebari :)
Felicitari ai un blog fine.
Apropo nu vrei sa ne adaugam recipro la blogroll? :)

Anonim spunea...

Mai, deci omu a zis ca test de cultura generala, nu ca trisezi tu pe Google.

1. Decabal este si un manelist si numele lui Decabalus, ultimul rege al Sarmisegetuzei
2. SRI se poate ocupa cu orice ai scris tu acolo atat timp cat activitatea respectiva duce la achizitionarea de informatii de interes national.