joi, 30 decembrie 2010

Eroare gravă de judecată a lui Pleşu

Andrei Pleşu, intelectualul de casă al neonazistului Băsescu, comite o gravă eroare de judecată analizând consecinţele protestului lui Adrian Sobaru, electricianul de la TVR care a protestat în Parlament. Pe un ton aparent conciliant, dar de fapt paternalist, parţial şi profund jignitor, Andrei Pleşu reproşează celor 2-3 partide de opoziţie din Parlamentul României că au politizat gestul lui Adrian Sobaru.
"Dar şi Opoziţia a ieşit prost. N-a avut nobleţea, sau măcar abilitatea, de a nu valorifica politic nefericita întâmplare." SURSA
Atitudinea lui Pleşu pare copiată după declaraţia Elenei Udrea care zicea că nu trebuie atribuite semnificaţii politice gestului lui Sobaru.
Adică în gândirea cuplului Udrea-Pleşu, politica a devenit instrumentul rezervat în exclusivitate clovnilor din Parlament. Un cetăţean simplu nu are dreptul la declaraţii, acţiuni politice îndreptate împotriva unui partid şi a unui politician.
Pleşu se foloseşte, cu aroganţă, de simbolul dreptăţii rabinice, "Şi tu ai dreptate, şi tu ai dreptate etc" pentru a simula separarea ideologică de neonazismul politrucilor portocalii. Îşi intitulează articolul din Adevărul "Un caz de vinovăţie generală". A se citi "Şi Geoană a furat, şi Băsescu a furat, dar Băsescu îmi este mai simpatic."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu