luni, 11 aprilie 2011

Mă declar ferm împotriva pedepsei cu moartea.

Sunt împotriva pedepsei cu moartea nu din considerente religioase (aici fac observaţia că mare parte din suporterii pedepsei cu moartea sunt creştini).

STATUL şi-a arogat dreptul de a ucide cetăţeni de-ai Săi sau străini în numele unor principii false: intervenţia umanitară este, de fapt, jocul de influenţe globale şi goana după resurse.
Dacă vreun cetăţean apelează la crimă în afara regulilor jocului, Statul îl sancţionează. Aşadar pedeapsa cu moartea în spaţiul euro-american are baze ideologice şi politice.

Un sistem de justiţie care include pedeapsa capitală lasă loc abuzurilor. Un nevinovat condamnat la închisoare pe viaţă poate fi reabilitat. Un nevinovat executat de Stat nu poate fi reabilitat.

Sunt conştient că puterea statală euro-americană a executat oameni pentru:

-crime împotriva umanităţii
-crime premeditate
-crime asociate cu jaf sau viol

Consider că pedeapsa capitală este dictată nu pentru a compensa pierderea unei vieţi, ci pentru a asigura dreptul de a ucide doar forţelor militare sau de poliţie.

Nevoia de securitate a unei persoane sau a unei comunităţi nu trebuie să ducă la un dezechilibru al drepturilor şi libertăţilor exercitate de Cetăţean şi de Stat.

Unii creştini ipocriţi spun că porunca lui Iisus "Să nu ucizi" se adresează numai cetăţenilor, nu şi statului.

Închisoarea pe viaţă este singura pedeapsă pentru infracţiuni violente soldate cu victime pe care o accept.

Nu accept dublul standard al societăţii euro-americane care închide ochii la masacrele săvârşite de soldaţi, dar sancţionează fără să clipească nişte acte violente individuale.

În final, trebuie să vă las să meditaţi asupra următorului aspect: criminalul este un produs familial, educaţional, social, economic, politic etc. În loc să fie eliminate sau reduse circumstanţele care favorizează crima, Statul preferă să combată efectul.

Un comentariu:

  1. Ia arata tu lider crestin care nu s-a opus vehement. Nu care a fost pentru, care nu s-a opus vehement.
    Faptul ca tu esti ateu nu inseamna ca nu ai voie sa ai aceleasi opinii cu biserica.
    De exemplu toate bisericile crestine s-au implicat foarte agresiv in campanii ecologice, la noi partidu verde ii dadea cu ateismul cap de afis.

    RăspundețiȘtergere