joi, 28 iulie 2011

Solicit public demisia sau demiterea şefului Biroului Judeţean Anticorupţie Neamţ, comisarul Vasile Doroftei.

Direcţia Generală Anticorupţie de la Ministerul de Interne a informat opinia publică, printr-un comunicat de presă, că o profesoară din Roman este anchetată pentru corupţie, pentru că ar fi cerut bani unui absolvent pentru a-i elibera diploma de bacalaureat.

Context:
Scandalul apare în momentul în care comisarul Doroftei, noul şef interimar al DGA Neamţ, doreşte să ocupe o funcţie la şefia IPJ Neamţ.

Scandalul apare într-un judeţ în care pe vremea lui Şoric poliţiştii erau cei mai buni prieteni ai infractorilor. Probabil că acum situaţia este identică.

"Reuşita" comisarului Doroftei dă bine în rapoartele şefilor.

Dar înregistrarea de pe acest site şi comunicatul de presă arată că anchetatorii dispun de foarte puţin material probator.

Se pare că s-a realizat un flagrant, dar persoana suspectă NU a fost prezentă.

Secretara a primit banii, dar nu i-a refuzat şi nici nu a denunţat actul de mituire.

Dacă procurorii erau deja prezenţi, profesoara de ce n-a mai ajuns? A fost informată de cineva din rândul anchetatorilor? Suspectul iniţial era oare altul?

Se pare că s-a realizat un flagrant, dar a fost prezent doar un martor. De ce n-am putea crede că martorul este, de fapt, vinovatul şi a dat vina pe profesoară?

Profesoara în cauză este un cadru didactic foarte activ (a se consulta Google): proiecte, comunicări ştiinţifice, a fost premiată de Academia Română, este membru al Organizaţiei de Femei PDL Roman, participă cu lucrări la cercurile pedagogice, este autoarea unor cărţi de specialitate. De ce şi-ar fi riscat cariera?

Înregistrarea video dată publicităţii ne-o arată pe secretara liceului, martor, atingând în mod repetat banii, probele. Sub privirea anchetatorilor care tocmai au realizat un flagrant.

Presa romaşcană speculează asupra existenţei unei reclamaţii anterioare acestui caz. De ce nu fost pornită/finalizată ancheta asupra primului posibil caz în care profesoarea ar fi luat mită?

Adevărul preia informaţii din comunicatul de presă spunând că profesoara ar fi solicitat şpaga pentru a elibera diploma de bac. Dar un profesor nu are această atribuţie, ci secretariatul.

Alt semn de întrebare se mai ridică asupra oportunităţii plasării acestui incident în secţiunea "Cazuri Rezolvate" de pe site-ul DGA. A fost finalizată deja ancheta începută ieri? A fost trimis dosarul în instanţă? A fost informată profesoara asupra acuzaţiilor?

Solicit public demisia comisarului Doroftei de la DGA Neamţ pentru incompetenţă şi folosirea unui dosar în lucru pentru a-şi creşte şansele de a deveni şef la Poliţia Judeţului Neamţ.

Ultima dată am cerut demisia lui Şoric şi-am obţinut-o!

Eu nu zic că profesoara este 100% nevinovată sau vinovată, eu spun că informaţiile oferite de DGA Neamţ arată incompetenţă în abordarea cazului şi nu sunt admisibile la proces!

Probabil ştirea a intrat pe fluxurile naţionale, cu tot cu verdictele date rapid de presă... Lucru de care şefii DGA sunt perfect conştienţi.

Niciun comentariu: