sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Azi am fost agresat de preşedintele PNL Neamţ, Dorin Ursărescu.

Mi-am făcut 3 foi A4 cu 3 lozinci: "Ţară pierdut preşedinte. Îl declar nul.", "Băsescu, nu uita:/Ceauşescu e de partea ta." şi "PDL=USL=Aceeaşi mizerie"

La ora 16 am ajuns în Piaţa Roman-Vodă, unde mi-am aranjat lozincile. Lozinca "Ţară pierdut preşedinte. Îl declar nul" am dat-o, la cerere, unuia dintre oamenii în vârstă cu care am protestat joi şi vineri. Pe-o parte a foliei de plastic aveam "PDL=USL=Aceeaşi mizerie", pe cealaltă aveam "Băsescu, nu uita:/Ceauşescu e de partea ta." (probabil că sesizaţi ironia).

La un moment dat nişte persoane din grupul activiştilor PNL mă observă, se apropie de mine Dorin Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ, şi un activist PNL în stare de ebrietate.

Dorin Ursărescu a început să ţipe la mine, să mă înjure, să pretindă că sunt "omul lui Băsescu" şi să mă întrebe "Cu cât te plăteşte Băsescu?". Pentru că era agresiv, am refuzat să dialoghez cu Dorin Ursărescu. Persoana în stare de ebrietate mi-a smuls materialele, a început să mă înjure şi m-a ameninţat cu moartea.

Am plecat de acolo pentru că integritatea mea fizică era ameninţată.

1. Când a avut loc agresiunea, eram în grupul de protestatari neafiliaţi politic cu care am protestat joi şi vineri.

2. Au asistat la agresiune fără a spune nimic pe loc în apărarea mea atât activiştii PNL, cât şi oamenii în vârstă alături de care am protestat şi zilele trecute.
Presupun că marea majoritate a persoanelor de acolo şi-au dat seama că am şi lozinci anti-Băsescu. Dar agresiunea tot a avut loc.


3. De ce la Bucureşti preşedintele Crin Antonescu nu a agresat alături de activişti beţi pe acei manifestanţi paşnici din Piaţa Universităţii care aveau lozinca "PDL=USL=Aceeaşi mizerie"?

4. M-am convins că odată ajuns la putere USL va avea aceeaşi relaţie cu populaţia/alegătorii pe care o are acum PDL.

5. Dorin Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ, trebuie să înveţe ce înseamnă pluralism politic, libertatea de exprimare şi comportament civilizat.

Aici puteţi revedea atitudinea viceprimarului PNL de Roman, George Lazăr, faţă de un simplu alegător.

Spre deosebire de politicienii PDL şi USL eu nu vă cer să gândiţi ca mine, dar am foarte mare încredere în capacitatea voastră de a diferenţia pe politicienii falşi de oamenii noi care vor şi reuşesc să facă politica omului simplu.

Întrucât la Roman protestele anti-Băsescu au fost confiscate de PNL, găsesc de cuviinţă a NU mai participa la niciun protest la care apar şi activiştii PNL sau ai altui partid din USL.

Cine sunt eu? Un bugetar cu drept de vot.

Later edit 1- Nu, nu era un miting autorizat al PNL, de fapt, nu era miting autorizat al niciunui partid.

2 comentarii: