vineri, 23 august 2013

Indecenţă în spaţiul public la Roman

În seara aceasta, în municipiul Roman, ar fi trebuit să aibă loc proiecţia filmului "Despre oameni şi melci", 2012, regizor Tudor Giurgiu, în cadrul Caravanei Festivalul Internaţional de Film Transilvania-TIFF. Proiecţia urma să înceapă la ora 21:30 în Piaţa Roman-Vodă.

La ora 21:30 proiecţia filmului a început cu scene cu un caracter indecent.

La un moment dat, filmul s-a oprit. A fost înlocuit cu un alt film, "Şi caii sunt verzi pe pereţi", 2012, regizor Dan Chişu. Acest ultim film nu a rulat până la sfârşit, fiind întrerupt de un vânt puternic. Acest film, atât cât a fost prezentat, a avut scene legate de consumul de droguri, alcool şi tutun. Din minut în minut, se auzea câte o înjurătură emisă de vreun personaj. Limbajul licenţios era precum răpăitul mitralierei.

Au fost prezente la proiecţii familii cu copii. Niciunul din filme nu a fost precedat de vreun avertisment referitor la conţinutul impropriu vizionării de către copii. La un moment dat, familiile cu copii şi persoane în vârstă au părăsit locaţia.

Proiecţia de film a fost larg popularizată de Primarul Municipiului Roman prin mass-media locală.

Solicit public:

Scuze din partea  Caravanei Festivalul Internaţional de Film Transilvania pentru scenele improprii vizionării de către copii
Scuze din partea Primăriei Municipiului Roman pentru facilitarea vizionării unor scene indecente de către copii

Ajutor din partea mass-mediei locale şi naţionale, dar şi a altor persoane interesate ca la reprogramarea proiecţiei de vineri, 23.08.2013, aceeaşi oră, acelaşi spaţiu public, (aşa cum a sunat anunţul reprezentantului Primăriei de la aprox. ora 22:30) să NU poată fi vizionate de către copii scene cu caracter dăunător: indecenţă, consum de droguri, alcool, tutun, înjurături etc.

Autorităţile statului, Poliţia Locală, Poliţia Municipală, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, precum şi alte instituţii cu atribuţii în materie, să demareze anchete riguroase în ceea ce priveşte încălcarea de către Primăria Municipiului Roman şi staffului Caravanei Festivalul Internaţional de Film Transilvania a Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea şi promovarea drepturilor copilului, a Codului Penal şi a Convenţiei Naţiunilor Unite privind Drepturile Copilului.

Sunt o persoană cu vederi largi de stânga, dar aşa ceva nu pot trece cu vederea.

Îmi asum toate consecinţele acestui demers, dar şi riscul de a fi calificat drept "ţărănoi incult" de către persoanele care au facilitat abuzul asupra minorilor din această seară.

ÎMI ESTE RUŞINE CĂ SUNT ROMAŞCAN ŞI CĂ ACESTE ACŢIUNI AU AVUT LOC ÎN MUNICIPIUL ROMAN!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu