miercuri, 30 aprilie 2014

1 Mai la Pungeşti- opinie liberă

Politicienilor corupţi a început să le fie teamă de alegătorii sensibili la tematica ecologistă cu ramificaţii în domeniul agriculturii, resurselor energetice şi civismului.
Preşedintele băsescu nu mai susţine proiectul de la Roşia Montană.
Premierul ponta garantează că nu se vor exploata gaze de şist.

Pe o reţea socială, facţiunea hegemonică antifracturistă anunţă o serie de evenimente în perioada 1-3 mai care se vor desfăşura la Pungeşti.

Pagina dedicată acţiunii numără 250 de confirmări. Prezenţa reală va fi undeva între 5% şi 20% (deoarece subiectul Pungeşti s-a răcit, iar lumea care a confirmat va prefera să petreacă 1 Mai cu familia, prietenii şi colegii din localităţile de domiciliu).

Obiecţiile mele faţă de "1 Mai la Pungeşti" sunt următoarele:
-fotografiile câmpeneşti vor altera sentimentul de pericol imediat care planează asupra localnicilor
-facţiunea organizatoare nu susţine demersurile în justiţie îndreptate împotriva guvernului, Chevron şi jandarmeriei, deşi are fonduri, mergând astfel pe căi bătătorite, fără rezultat, predispuse escaladării tensiunilor şi provocării de violenţe
-facţiunea organizatoare cuprinde 2 persoane care au agresat, jignit şi ameninţat pe pungeşteni (şi nu numai...) deoarece localnicii nu s-au raliat unor acţiuni dubioase; pe lângă aceste 2 persoane, facţiunea include şi pe membrii Partidului Oamenilor Liberi, partid susţinut prin deturnarea fondurilor venite pentru Pungeşti către diverse ONG-uri
-în condiţiile în care la Pungeşti nu există locuri speciale de camping, autorităţile vor trimite Garda de Mediu, Direcţia Sanitar-Veterinară, Poliţia şi Jandarmeria pentru a amenda pe participanţii la "1 Mai la Pungeşti" datorită condiţiilor de igienă precare
-atâta timp cât acţiunea este organizată de un ONG înregistrat legal, reunind grupuri, autorităţile vor da amenzi chiar şi pentru activităţi desfăşurate pe teren privat
-facţiunea organizatoare mizează pe un nou şir de amenzi, legate de "1 Mai la Pungeşti" pentru a obţine noi fonduri necesare (donaţii) organizării Partidului Oamenilor Liberi şi participării la pre-campania pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare (amenzile pot surveni şi în urma protestelor "spontane" neautorizate)
-facţiunea organizatoare urmăreşte aglutinarea tuturor insurgenţilor antifracturişti şi eliminarea facţiunilor paralele
-facţiunea organizatoare reuneşte politicieni expiraţi de la PER, profitorii Pungeştiului (cei care au deturnat donaţiile), nazişti şi facţiuni anterior neafiliate, paralele: "Braşov", "Sibiu", "Vaslui", "Iaşi" şi "Negreşti"
-organizatorii cer participanţilor să vină cu corturi, deşi anul trecut localnicii au găzduit pe activişti. Apare aşadar ideea unei fracturi între localnici şi foştii lor oaspeţi.
-facţiunea organizatoare nu a fost invitată de localnici, invadând Pungeştiul.

Eu am fost învăţat să sun înainte de a merge la cineva. Pe iniţiatorii acţiunii "1 Mai la Pungeşti" cine i-a invitat la Pungeşti?

Pe 19 octombrie, 7 decembrie şi 2 martie eu am fost invitat la Pungeşti de către localnici şi am mers.


Pe lângă forţele de represiune, pungeştenii vor asista la a doua armată invadatoare: "activiştii" care îşi promovează agenda personală şi vor distruge mediul prin poluare.

Amenzile şi protestele pe care se mizează servesc perfect scopurilor prezenţei forţelor totalitare la Pungeşti.

Dacă aş fi fost liderul absolut al insurgenţilor antifracturişti, pe 1 Mai aş fi organizat o colectă naţională pentru Pungeşti şi Păltiniş, existând timpul necesar pentru distribuirea ajutoarelor până duminică, 4 mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu