miercuri, 2 septembrie 2015

Românii sunt prizonierii unui sistem corupt de putere: servicii, parchete, instanţe, politic, economic.

ROMÂNIA FURATĂ=ROMÂNIA UMILITĂ
Resursa principală a statului român, bugetul, a fost sub permanenta ocupație a serviciilor, ocupație exercitată prin recruții lor din politică, afaceri, media, parchete, instanțe și societatea civilă. Pe lîngă rezerva lichidă din buget, au fost ținute sub ocupație și rezervele solide, gazoase și simbolice, adică energia naturală, resursele solului, averea imobiliară și patrimonială a statului român.
O privire aruncată rapid pe lista protipendadelor politice arată legături profunde cu vechea și noua Securitate. De la Ion Iliescu la Traian Băsescu, prin fauna hrănită de Virgil Măgureanu, întreaga ereditate a monstrului creat de Ceaușescu a fost transmisă vlăstarelor de azi. Există vreun dubiu că generalii conservați de Măgureanu n-au menținut în stare de funcționare instalația de generat teroare, putere și profit? Se îndoiește cineva că, în cei 25 de ani de înfruptare a serviciilor noastre secrete din PIB, dușmanii reali sau imaginari ai României și-au văzut de ale lor? Dacă au suferit de ceva de pe urma șefilor SRI, atunci au suferit de invidie financiară.
Parchetele conțin și ele gena acoperitoare a structurilor. Privind lucrurile în simpla lor desfășurare vezi comenzi și butoane, dosare făcute și ținute, oameni arestați preventiv fiindcă așa o cerea la moment biznisul politic și de intelligence. Ani de zile, SRI și DNA au lucrat într-o realitate augmentată, într-o lume a iluziei controlate, punctată de execuții publice și selecții mafiote de NUP-uri. Societatea s-a lăsat intoxicată prin regimentele de jurnaliști acoperiți și plutoanele unei societăți civile care urăște civilii.
În ultimele luni, aceste grupuri hibride, militarizate într-un procent semnificativ, se bat pe resurse. Lupta între Elena Udrea și Coldea, între DNA și hoții lăsați din brațe, între PSD, Băsescu și instanțe, între SRI și CCR, dusă prin canale media atinse de otrava epoleților, e o încleștare la vedere pe putere, teritoriu și bani. Serviciile secrete și-au răspîndit sporii peste tot, iar acum acționează ca un ecosistem complex. Nici nu-i de mirare că atîtea ONG-uri sar să-l protejeze.
Să ne imaginăm bogăția acestei țări înconjurată de trupe. Serviciile secrete au mobilizat la această captură politicieni, magistrați, jurnaliști, oameni de afaceri și activiști civici. E o mînă de oameni, cîteva zeci de mii cu totul, îmbrăcați în uniforme pe care nu le vedem, dar le simțim. Ei țin în prizonierat averea publică. Restul, milioanele de civili, stau pe dinafară. Lor le e îngrădit accesul la resurse, dar au libertatea să producă ceea ce poate fi furat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu