miercuri, 2 septembrie 2015

67 de ani poliţie politică stalinistă în România- SRI, continuator fidel al Securităţii ceauşiste

-"În cazul Gheorghe Ursu au fost implicati seful Securitatii, Iulian Vlad, ministrul de Interne, Gheorghe Homostean, ministrul de Externe, Stefan Andrei. Cazul a avut anvergura si prin asta se intelege de ce dosarul a ramas inca deschis si dupa uciderea tatalui meu la 17 noiembrie 1985, pana in 1987. In 1985 au fost implicati in musamalizarea acestui asasinat politic procurori, doctori, Institutul de Medicina Legala. Printre altii, au participat procurorul Vasile Manea Dragulin (care a ajuns procuror general in anii '93-'96), procurorii Tuculeanu si Piciorus, care in 1985 au prelungit abuziv starea de arest a tatalui meu. Acum Tuculeanu si Piciorus au functii importante in Parchetul General si Tuculeanu a fost chiar propus ca membru in Consiliul Suprem al Magistraturii."
-"SRI a fost permanent, din punctul de vedere al cazului Ursu, continuatorul Securitatii. Intreaga Directie a VI-a, Cercetari Penale a Securitatii, condusa de Vasile Gheorghe in 1985, a ramas in cadrul SRI. Au ajuns la Directia juridica, formatiunea "J", fosti tortionari securisti implicati in cazul Ursu, cum ar fi Vasile Hodis - colonel in formatiunea "J" a SRI pana in 1999 -, unul dintre anchetatorii tatei si g-ralul Grigorescu, care a fost sef in formatiunea de "Inscrisuri" a Securitatii. Oamenii acestei formatiuni, care se ocupau exclusiv cu monitorizarea populatiei, faceau munca de politie politica, au ramas in Directia "Inscrisuri" a SRI (al carei sef a fost acelasi g-ral Grigorescu pana in 2000)."
-"Dosarul de urmarire informativa, numarand 811 file, ce continea fragmente din Jurnalul tatalui meu, impreuna cu probe pe care Securitatea le considera a fi cele mai incriminante, a fost vazut in 1990 de mai multi reprezentanti ai societatii civile, de ziaristi, printre care si d-na Gabriela Adamesteanu, d-nii Gabriel Andreescu si Radu Filipescu. Din momentul in care a fost restituit la SRI si a intrat pe mana g-ralului Grigorescu, dosarul nu a mai fost vazut. SRI, prin d-nii Magureanu si ulterior Costin Georgescu, a negat in continuare ca el ar fi existat."

Aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu