duminică, 10 ianuarie 2016

Preacinstitul Constantin "Ticu" Pâslaru, preşedintele Asociaţiei Mişcarea de Rezistenţă de la Pungeşti

Virgil T. Iordache
„Știu că sunt prost. Dar când mă uit în jur, prind curaj.”
Ce Nu-ţi doresc eu ţie, dulce Românie, o ţară a securiştilor trântori şi a politicienilor corupţi. 
- Să enumerăm câteva dintre dosare, în care aportul SRI în investigații ar fi trebuit să aducă probe concludente.
  
Întrebări, întrebări… 


Numele Elena Raluca Voinea apare ca reprezentant al PER (Partidului Ecologist Român) în Biroul Electoral Județean din 2008. Ce este absolut curios e că pe aceeași listă apare și numele magistratului de care am făcut vorbire, judecătorul N.V. – lucru care, legal, ar putea fi catalogat drept „conflict de interese”.
Însă problema nu este aici (în faptul că două personaje ce sunt înrudite apar pe lista BEJ în 2008), ci în faptul că Raluca Voinea reprezenta PER Iași – adică era persoană importantă în partidul condus, la Iași, de Constantin Pâslaru. 
Ei bine, în 2003, Constantin Pâslaru ajunsese devenise subiect al unei anchete penale: pentru că i se interzisese intrarea în Belgia (urmare a comiterii unor infracțiuni, scria presa vremii), Pâslaru reușește să-și confecționeze o nouă identitate, apelând la… o rețea de proxeneți!
Mai precis, cu ajutorul lucrătorilor de la serviciul de evidență a persoanelor din Hârlău, Pâslaru devine… Botănescu, furând efectiv identitatea unui concetățean. Cei la care apelase, constituiți într-o veritabilă rețea de proxenetism și trafic de minori, l-au cazat fictiv pe Pâslaru în apartamentul unui interlop ieșean – apartament ce servea drept paravan pentru eliberarea pașapoartelor false cu ajutorul cărora interlopii puteau părăsi România.
Una peste alta, credem că șeful PER Iași a făcut, practic, parte din aceeași rețea de proxenetism. Ei bine, reprezentanta lui în Biroul Electoral Județean este tocmai ruda judecătorului N.V. adică… Elena Raluca Voinea. 
De ce este important acest amănunt? Pentru că reprezentanta PER este (conform scriptelor oficiale) secretara unei organizații ce se ocupa cu protecția minorilor – iar legătura (prin Pâslaru) cu o organizație ce trafica persoane (cea mai mică fată, trimisă la produs de rețeaua proxeneților, avea…13 ani!) este cel puțin bizară. O altă bizarerie este faptul că, în 2004, traficanții au fost eliberați, dintr-un bizar viciu de procedură – de Judecătoria Iași, aceeași instituție la care activa (din 1999, direct de pe băncile facultății)… judecătorul N.V. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu