luni, 21 martie 2016

AM PIERDUT PUNGEŞTIUL!




Cu ajutorul sabotorilor cu epoleţi ai procuroarei comuniste Monica Macovei care pozează în monumente de implicare civică, campania pentru referendumul de la Pungeşti a pornit extrem de greşit stabilindu-şi ca ţintă un prag de prezenţă de 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, conform Legii 3 din 2000 privind referendumul.
Legea 215 din 2001 privind administraţia locală stabileşte pragul de 50% plus unu şi este lege specială. Legea 3 din 2000 privind referendumul stabileşte pragul de 30% şi este lege generală. În virtutea principiului specialia generalibus derogant, legea specială (50% plus unu) are o forţă juridică superioară legii generale (30%).
Singura şansă pentru validarea referendumului este să se tranşeze în instanţă acest conflict dintre norma internă specială şi prevederile Convenţiei CEDO în favoarea normei internaţionale în materia drepturilor omului. Aş prelua eu cazul, dar nu am pregătire juridică în domeniu.
Observ că Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă de la Pungeşti, Asociaţia România Fără Ei, Uniunea Salvaţi Bucureştiul, cotidianul Vremea Nouă şi Partidul Mişcarea Populară Vaslui au militat împreună pentru pragul de 30%, iar oamenii primarului PSD Mircea Vlasă au îndemnat lumea să nu vină la vot. Presa aservită serviciilor secrete a ţinut ascunsă precizarea Autorităţii Electorale Permanente de la sfârşitul săptămânii trecute conform căreia pragul de prezenţă necesar este de 50%.
Contrar intoxicaţiilor securistice, Decizia nr. 1233/R/2015 din dosarul nr. 5687/62/2014 de la Curtea de Apel Braşov nu prevede vreun prag de validare a referendumului, dar menţionează faptul că doctorul George Epurescu crede că 30% e ok.
Prietenii lui Vlasă de la Bucureşti, care au ajutat Chevron să opereze în linişte şi sub pază militarizată, au lucrat, din nou, profesionist, manipulând aşteptările localnicilor, dezinformând, stârnind noi motive de revoltă, continuând dependenţa juridică a pungeştenilor de oengiştii sub acoperire, continuând campania murdară de stoarcere de bani din donaţii pentru cauza Pungeştiului. Argumentele legale de invalidare a rezultatelor referendumului erau cunoscute mai demult. Îmi pare rău că nu am sesizat capcana din timp, dar sunt prins în dosarul de securitate naţională Pungeşti privind evenimentele din 7 decembrie 2013, dosar care a dispărut în neant, aşa cum a dispărut şi dosarul Baloteşti.

Bibliotecă juridică
Decizia nr. 1233/R/2015 din dosarul nr. 5687/62/2014 de la Curtea de Apel Braşov
Decizia nr. 471 din 14 noiembrie 2013 a Curţii Constituţionale
Legea nr. 215 din 2001 a administraţiei locale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu